KotiUutiset10 vinkkiä tarjoilijalta - muista nämä asiat, kun menet seuraavan kerran ravintolaan!

10 vinkkiä tarjoilijalta – muista nämä asiat, kun menet seuraavan kerran ravintolaan!


Nyt kun viikonloppu on jo ovella ja useat ihmiset suuntaavat ravintolaan, niin on hyvä käydä läpi asioita tarjoilijan kanssa toimimisesta asikaspalvelutilanteessa.

Tasan viikko sitten julkaisimme artikkelin, jossa helsinkiläinen tarjoilija listasi kymmenen asiaa, jotka asiakkaan olisi syytä muistaa ravintolassa asioidessa.

”Siis aivan hillittömän tehokas näin pieneksi vibraksi. En yleensä tykkää näistä, mutta kyllä tämä jää käyttöön.” – Miia 58v, parisuhteessa

Lue alta kymmenen lisävinkkiä kyseiseltä tarjoilijalta ravintolassa käyttäytymiseen:

1. Kuuntele tarjoilijaa, kun hän kertoo annoksesta. ”Kyllä mä tiiän mitä se on tuo nyt vaan” -kommentien jälkeen on turha valittaa että suu palaa. Sinua on varoitettu!

2. Älä polta tupakkaa ravintolassa. Siitä nyt on pikkuinen tovi kun kiellettiin sisätiloissa, joten ”mä en muistanu/tienny” ei mene läpi.

3. EI. Tarjoilijaa ei saa kuoraista, nipistää läpsäistä pakaralle vaikka kuinka juhlatuulella olisit.

4. Jos tarjoilija sanoo, ettei sinulle tarjoilla alkoholia se tarkoittaa sitä. Älä yritä tilata toiselta tarjoilijalta. Hänkin kyllä näkee ja haistaa promillemääräsi.

5. Kun olet syömässä rakastettusi kanssa, älkää lähes tulkoon lisääntykö pöydässä. Menkää hotelliin. Sieltä saa huonepalvella ruokaa eikä kukaan juodu peittämään lastensa silmiä…

6. Älä anna lastesi tehdä seuraavia: juosta pitkin ravintolaa kampittaen tarjoilijoita, kiljua ja riehua koko iltaa, heitellä ruokaa viiden metrin säteelle koko lattialle…

7. Jos lapsillasi kakat vaipassa mene vaihtamaan se. Veikkaan muut ruokailijat eivät halua haistella ulostetta syödessään.

8. Jos lähdet tupakalle odotellessasi annosta ja palaat tunnin päästä niin kyllä, voi olla ettei annoksesi ole ihan kuuma enää. Ja EI. Sekään ei ole meidän keittiömme vika.

9. Kun olet tilannut paksun sisäfileen kypsänä, älä ihmettele miksi naapuripöyrtä sai ruuat ennen sinua, vaikka tilasivat vasta sinun jälkeen. Heidän salaatit nyt vaan valmistuu vähän nopeammin kuin paksu kypsä pihvi.

10. Jos meillä kerta on liian kovat musiikit, liian pimeä valaistus, liian nuorekas sisustus, liian nopea keittiö, ihan väärää perunalajiketta, rumat astiat, väärän merkkistä kivennäisvettä ja kärsimätöntä henkilökuntaa, tee meille kaikille palvelu ja MENE MUUALLE!

Kuva: Pexels





SUOSITUIMMAT