KotiSuoratoistopalvelutElisa Viihde -uutuusdraamasarja Munkkivuori kuvaa lähiömysteerin lasten silmin - katso traileri

Elisa Viihde -uutuusdraamasarja Munkkivuori kuvaa lähiömysteerin lasten silmin – katso traileri


Munkkivuori on uusi kotimainen Elisa Viihde -alkuperäissarja Jani Volaselta (M/S Romantic). Draamassa 80-luvun lähiöidylli rikkoutuu, kun munkkivuorelaisesta pihapiiristä katoaa pieni lapsi, ja naapuruston aikuiset ottavat oikeuden omiin käsiinsä tapauksen selvittämiseksi. 10-osaisen sarjan päärooleissa nähdään useita nuoria näyttelijälupauksia sekä mm. Laura Birn, ja se on katsottavissa vain Elisa Viihde Viaplaysta 16.10.2022.

Munkkivuorelaisen pihapiirin lapsijoukon pääroolia näyttelee 14-vuotias Viljami Loponen, jonka roolihahmo Mirko muuttaa sarjan alussa perheineen Munkkivuoreen, äitinsä lapsuuden kotiin. Pihan lasten rooleissa nähdään myös mm. Syke-sarjasta tuttu Stella Leppikorpi ja Vinskija näkymättömyyspulveri -elokuvassa pääroolia näytellyt Kuura Rossi. Sarjan aikuisten keskeisiä rooleja näyttelevät mm. Laura Birn, Joanna Haartti, Eero Milonoff, Joonas Saartamo, Sampo Sarkola, Anna-Maija Tuokko ja Olavi Uusivirta.

Pihapiirissä tapahtunutta mysteeriä päästään seuraamaan lasten silmin, sillä katsoja saa tietoonsa vain sen minkä lapset näkevät ja kuulevat. Niin kuvitellut kuin todelliset lasten pelot luovat oman arvoituksellisuuden tarinaan.

Elisa Viihde -alkuperäissarjan Elisalle on tuottanut Rabbit Films ja sen vastaavat tuottajat ovat Minna Haapkylä ja Olli SuominenJani Volasen apuna sarjan kuvauksissa lasten näyttelijävalmentajana toimi Miina Turunen. Sarja kuvattiin Helsingin Munkkivuoressa kesällä 2021. Sarjan kansainvälisestä levityksestä vastaa Keshet International. Munkkivuori on toteutettu yhteistyössä Business Finlandin, Suomen elokuvasäätiön ja Nelosen kanssa.

Kommentit: 

– Munkkivuoren kesä on myyttinen muistojen kesä. Vaikka tätä tarinaa ei kukaan muistelekaan, siinä on ripaus nostalgian kiiltoa. Sarjan esiteinit elävät nuoruutensa kesää, jossa leikit, tappelut, ihastumiset, kolttoset ja aivan muut asiat kuin aikuisten outo kuhina vievät heidän mielenkiintonsa. Mutta muistot eivät aina ole yksinomaan hyviä. Kaiken pohjalla on kammottava teko. Kammottava teko kuluvana kesänä, ja kammottava teko muinaisena kesänä, kymmeniä vuosia aiemmin, kommentoi sarjan ohjaaja ja käsikirjoittaja Jani Volanen. 

– Jani Volasen käsikirjoittama ja ohjaama Munkkivuori on ainutlaatuinen tv-sarja sekä Suomessa että maailmalla. Lasten silmin seurataan kesän tapahtumia, ja rikosta kaiken taustalla. Sarja on äärimmäisen intensiivinen, sympaattinen, jännittävä ja paikoin hillittömän hauska. Se tempaa katsojan mukaansa 80- luvulle pihaleikkien, irtokarkkien ja farkkuliivien aikaan, kommentoi Rabbit Filmsin vastaava tuottaja Minna Haapkylä.

Sarjan tiedot: 

Keskeiset lapsiroolit

MIRKO – Viljami Loponen
PETE – Vilho Rönkkönen
HEIDI – Sunja Hyde
KAIUS – Hugo Komaro
SAMPSA – Kuura Rossi
URKKI – Lumo Levy
VILTSU – Victor Stejskal
TAPIO – Matias Lindfors

Keskeiset aikuisroolit

Mirkon äiti ANNE – Laura Birn
Mirkon isä MARKKU – Joonas Saartamo
Viltsun/Teemun isä KALE – Joonas Heikkinen
OLAVI – Miro Lopperi
NAAKKU – Veeti Laasila
Tainan äiti LEENA – Anna-Maija Tuokko
KARI – Olavi Uusivirta
Jonin/Mikaelin isä HENRI – Paavo Kinnunen
Tapion isä HANNES – Sampo Sarkola

Tuotanto

Ohjaus & käsikirjoitus: Jani Volanen
Alkuperäistarina: Jani Volanen, Pirjo Lonka
Kuvaus: Hans Barck
Lavastus: Juulia Jokinen
Pukusuunnittelu: Tiina Kaukanen
Maskeeraussuunnittelu: Riikka Virtanen
Leikkaus: Jussi Rautaniemi F.C.E., Antti Jääskeläinen
Äänisuunnittelu: Juha Hakanen
Sävelletty musiikki: Juho Taavitsainen, Martti Tervo
Tuotanto: Jenni Ripatti, Martti Tervo, Tiina-Mari Pitkänen
Vt. Tuotanto: Minna Haapkylä, Olli Suominen

Katso virallinen traileri alta tai YouTubesta.

Lähde ja kuva: Elisa Viihde

Syntinen syyskuu! Klikkaa ja tutustu huikeisiin pakettitarjouksiin!

SUOSITUIMMAT