KotiUrheiluJääkiekkoSuomen 17-vuotiaat Leijonat hurjastelivat maaleilla – Kanada taipui 15 maalin ottelussa

Suomen 17-vuotiaat Leijonat hurjastelivat maaleilla – Kanada taipui 15 maalin ottelussa


Suomen 17-vuotiaat Leijonat nousivat kahden maalin tappioasemasta voittoon, joukkueen latoessa Kanadan joukkueen verkkoon huimat yhdeksän täysosumaa.

Discovery+ -palvelun kautta suorana nähdyssä kamppailussa Kanada hallitsi ensimmäisen erän alun tapahtumia, tehden jo ensimmäisessä vaihdossaan johtomaalin. Pian syntyi myös 2–0-osuma, Suomen kaventaessa noin viiden minuutin jälkeen 2–1:een. Molemmat joukkueet osuivat vielä kerran, joten erätauolle lähdettiin 3–2-tilanteesta.

Toisen erän alku oli erittäin vahva Leijonilta, sillä peli kääntyi tappioasemasta 3–4-johtoon vain 46 sekunnissa. Kiekko-Espoon Tuomas Suoniemi oli tähän mennessä ollut mukana jo kolmessa maalissa, ja saldona komea 1+2. Ensimmäisen erän tapaan molemmat joukkueet maalasivat vielä kerran 2. erässä ja lukemat näin ollen 5–4 Suomelle.

Kanada tasoitti 3. erän ensimmäisellä minuutilla 5–5:een, mutta Leijonien tehohetki erän puolivälin jälkeen, jolloin syntyi neljä maalia alle viiteen minuuttiin ja se vei parhaan terän pois kanadalaisilta. Suoniemi jatkoi hienoa iltaansa viimeistellen vielä kahdesti ja paukutti hurjat kokonaistehot, 3+2. Myös ylivoima keräsi kehoja, sillä Leijonat viimeisteli Kanadan pelatessa vajaalla kaikkiaan kolme maalia.

Suoniemen tehoparina hääri saldon 1+3 kerännyt, tulevalla kaudella TPS:ää edustava Emil Hemming, jolle povataan korkeaa varauslukemaa Eliteprospects-sivulla NHL:n Draft-tilaisuudessa kesällä 2024.

3. erässä Kanada kavensi vain kerran, joten Suomen voitto kirjattiin lukemin 9–6. Tiistaina Suomi kohtaa Sveitsin. Ottelu alkaa kello 16.30 ja sen voi katsoa Discovery+ -palvelussa.

SUOSITUIMMAT