KotiUrheiluJääkiekkoMitä opimme Tampereella järjestettävistä Jääkiekon MM-kisoista 2022

Mitä opimme Tampereella järjestettävistä Jääkiekon MM-kisoista 2022


Jääkiekon MM-kisoista vuodelta 2022 pystyi oppimaan yhtä sun toista. Tottakai kukaan ei voi viedä pois sitä kunniaa, jonka leijonat onnistuivat saavuttamaan urhoollisesti pelaamalla voittokaasti lähes kaikki pelinsä.

Kisojen aikana monien katsojien huomio saattoi kiinnittyä myös sellaisiin asioihin, jotka eivät suoranaisesti liittyneet itse peliin.

Koska kyseessä olivat vieläpä Tampereella järjestetyt kotikisat, olivat monet vierailijat varmasti innoissaan siitä, että he pääsisivät todistamaan kisoja aivan lähellä kotiaan.

Ainakaan kovin suuria pettymyksiä ei kisojen aikana ilmennyt. Tunnetusti hieman ruuhkaisimpina aikoina lippujen kanssa saattoi olla ongelmia, mutta muutoin kisat sujuivat erittäin hyvin.

Kommelluksilta ei vältytty

Vaikka kaikki menikin muutoin oikein loistavasti, nähtiin yhdessä vaiheessa myös huoltakin aiheuttanut kommellus.

Lätkän MM-kisapeli nimittäin meinasi keskeytyä kokonaan juuri hetki ennen sen alkamista. Kello 16:20 Saksan piti kohdata Tanska. Ennen ottelun alkua hallissa alkoivat kuitenkin soida hälytykset ja koko halli jouduttiin tyhjentämään.

Vaikka itse ongelman kautta kenellekään ei sattunut mitään, olisi tiedottaminen asiasta voinut varmasti olla parempaa.

Esimerkiksi osa henkilökunnasta ja pelaajista oli valittanut siitä, että kukaan ei aluksi tiennyt sitä, että voitaisiinko peli edes pelata.

Onneksi kaikki kuitenkin myöhemmin ratkesi ja peli saatiin saatettua loppuun onnellisesti rauhallisissa tunnelmissa, eikä tulipaloja sattunut myöhemminkään ottelun aikana.

Oluen hinta yllätti katsojat

Toinen asia joka varmasti hämmästytti turisteja kisojen tuiskeessa oli se, että yhden törppösestä olutta saattoi joutua pulittamaan jopa yli 10 euroa.

Näin suurta hintaa oluesta harvoin kukaan maksaa, ei edes rakkaassa kotimaassamme. Esimerkiksi muualla jossa kisoja järjestetään tuopin hinta on tyypillisesti reippaasti alle viidessä eurossa ja oluen saa viedä katsomoon.

Tuopin hinta ei kuitenkaan näyttänyt faneja häiritsevän, sillä kisalientä oli saatu katsojien koneeseen ämpäri kaupalla.

Oikeastaan ainoa huono asia oluiden kanssa oli se, että paikallinen politiikka salli tarjouksia, joita esimerkiksi parhaat kasinot ilman rekisteröitymistä tarjoavat. Kyseisillä sivustoilla talletuksen päälle voi saada esimerkiksi lahjan tai bonuksen.

Olisihan se mukava asia mikäli kisojenkin aikana tuoppinsa päälle olisi voinut lunastaa toisen tuopillisen samaan hintaan, se jos mikä olisi varmasti riemastuttanut kisayleisiöä myös muista maista puhumattakaan siitä että tuopin saisi Suomessa viedä myös katsomoon.

Liikenne toimi todella hyvin

Yksi asia josta joudumme antamaan kiitosta suurella kädellä on liikenne sekä sen järjestely areenalla.

Uudelle Nokia Areenalle saapuminen oli katsojien onneksi tehty todella helpoksi.

Myös muualta alueelta pääsi paikalle todella helposti. Esimerkiksi busseja sekä takseja kulki aina runsain mitoin areenalle sekä takaisin sen lähimaastoon hakemaan katsojia kohti areenaa.

Tunnetusti areenalla oli myös huolehdittu hyvin siitä, että paikalle saapuvat katsojat olivat hyvin ravittuja. Myös rahakkaitakin vieraita sattui paikalle, sillä ‘’Jutin’’ myymät paikat VIP-aitioon kaupattiin peräti 1 700 euron hintaa. Siihen rahaanhan saisi vaikka Kanarian matkan!

SUOSITUIMMAT