KotiUutisetTutkimus: Lähes puolet naisista kokee seksuaalista epämukavuutta – "normaalia"

Tutkimus: Lähes puolet naisista kokee seksuaalista epämukavuutta – ”normaalia”


Tutkimuksen mukaan yksi kuudesta naisesta sanoo kokevansa seksuaalista epämukavuutta usein tai kaiken aikaa. Huolestuttavinta on, että moni naisista ajattelee sen olevan normaalia.

Tutkimukseen osallistui noin 2 000 naista, joista noin 16 prosenttia kertoi kokevansa seksuaalista epämukavuutta. Naiset eivät tienneet, mikä on normaalia, kun puhutaan heidän omasta kehostaan.

Kolmasosa naisista ei myöskään ollut täysin tyytyväinen seksuaalisiin kokemuksiinsa.

Emättimen kuivuus (46 %) ja kiihottumattomuus (44 %) olivat suurimmat syyt epämukavuuteen, mutta lisäksi 13 prosenttia on kokenut epämukavuutta, koska kondomia ei ole voideltu tarpeeksi.

😜 Pääsiäismunaa? Tarjoamme ilmaisen toimituksen pääsiäisen ajan!😜

Lähes viidesosa naisista ei myöskään tiennyt, että kuukautiskierto aiheuttaa kuivuutta vaginassa. Noin 60 prosenttia naisista oli sitä mieltä, että on hyväksyttävämpää keskustella seksistä ja naisen tyydyttämisestä avoimesti.

Jopa 72 prosenttia oli sitä mieltä, että seksi ja naisen seksuaalisen tyydyttäminen ovat tabuja, joista ei puhuta.

nainen-ihmeissaan-pexels

– Monilla naisilla on vähemmän tyydyttäviä seksikokemuksia, koska he eivät tiedä kokevansa epämukavuutta. He eivät ole varmoja, mitä tehdä asialle, ja siksi he sietävät sitä, kertoo Durex-yhtiön puhemies.

Tutkimuksessa mainitaan myös nautinnon ja tyydytyksen olevan kovin mieskeskeisiä asioita, ja se tekee naisista epävarmempia tuomaan esille heille tärkeitä kysymyksiä.

Noin 76 prosenttia naisista totesi myös, ettei koulussa opetettu tarpeeksi naisten tyydytyksestä, ja mitä tulisi odottaa seksin aikana. Kolme kymmenestä naisesta toteaa myös, ettei heille opetettu tarpeeksi naisten anatomiasta.

82 prosenttia kertoo sen sijaan oppineensa sukupuolielimistä riittävästi vasta aikuisena.

Durexin puhemies ohjeistaakin, että asioista kannattaa puhua avoimesti – niin perheen, ystävien kuin seksikumppaninkin kanssa, kokemusten parantamiseksi.

Lähde: Mirror
Kuvituskuvat: Pexels





SUOSITUIMMAT