KotiUutisetIL: Vastuutonta toimintaa – karanteenista tietoinen ollut jalkapallofani lähti festareille

IL: Vastuutonta toimintaa – karanteenista tietoinen ollut jalkapallofani lähti festareille


Pietarissa Huuhkajien otteita seuraamassa ollut jalkapallofanien joukkio laitettiin karanteeniin, sillä heidän joukostaan löytyi useita koronaan altistuneita.

Kaikkiaan tartuntoja on raportoitu 120 kappaletta, joiden mukana myös delta-varianttia, joka on todettu ärhäkämmäksi viruksen muodoksi. Deltaa havaittiin osalla tartunnan saaneista.

Yksi kisamatkalla ollut henkilö oli päättänyt Suomen EM-turnauksen päätyttyä jatkaa ajanviettoaan kotimaassa. Kisamatkalla ollut Peter (nimi muutettu) oli vieraillut kisaturistien bussissa noin viiden minuutin ajan. Juuri heillä oli todettu monia koronatartuntoja.

Peter sai negatiivisen koronatestituloksen palatessaan Suomeen. Hänelle kerrottiin Nuijamaan raja-asemalla, että toinen koronatesti olisi pitänyt ottaa Suomessa 72 tunnin kuluttua, jota olisi seurannut kahden viikon karanteeni. Viruksen itämisaika on 1–14 vuorokautta.

– Ne jotka haluavat sen pitää, niin pitää, oli Peter kuitenkin ajatellut, olettaen muutaman päivän omaehtoisen karanteenin riittävän. Lisäksi hän kuitenkin tuumasi, ettei halunnut olla kahta viikkoa eristyksissä.

Kisamatkan jälkeinen kotiinpaluu jäi lyhyeksi, sillä Peter päätti lähteä Himoksen festareille lähes saman tien. Maskeja ei tapahtumapaikan yleisöllä ollut, eikä Peter ollut poikkeus tästä.

– Kyllä mä ihan normaalisti täällä oon, Peter toteaa.

– Sain negatiivisen tuloksen ja mun mielestä se on riittävä. En olisi todellakaan täällä jos olisin saanut positiivisen tai jos en olisi saanut tulosta ollenkaan. Mutta sain negatiivisen, Peter jatkaa.

Peter ilmaisi myös, ettei omaatuntoa kolkuttele ja häntä ei jännitä olla mukana 5 000 ihmisen massatapahtumassa.

Lähde: Iltalehti
Kuvituskuva: Pixabay





SUOSITUIMMAT