Koti Uutiset Donald Trumpin sekoiluista voi nyt lyödä vetoa! Junaileeko hän itselleen armahduksen?

Donald Trumpin sekoiluista voi nyt lyödä vetoa! Junaileeko hän itselleen armahduksen?
Yhdysvaltojen presidentinvaalit järjestettiin tiistaina 3. marraskuuta, mutta tuloksia saatiin odottaa useita päiviä, koska useissa vaa’ankieliosavaltioissa tilanne oli tiukka. Istuva presidentti Donald Trump kuitenkin julisti jo vaalipäivänä voittaneensa vaalit, vaikka ennakkoäänistä oli vielä suuri osa laskematta ja Joe Biden oli arvioidun valitsijamiesmäärän perusteella johdossa. Demokraatit ovat Yhdysvalloissa perinteisesti olleet republikaaneja ahkerampia äänestämään ennakkoon, joten odotettavissa oli vielä suuria äänimääriä Joe Bidenille. Seuraavina päivinä Bidenin johto vahvistui entisestään ja myös useat republikaanit myönsivät hänen voittaneen vaalit, vaikka puolue seisoi edelleen julkisesti Trumpin takana.

Trump ei ole hyväksynyt vaalitulosta missään vaiheessa. Hän on sen sijaan syyttänyt vaaleja vilpillisiksi ja ”maan historian korruptoituneimmiksi”. Väitteille ei ole kuitenkaan esitetty konkreettisia todisteita ja oikeusistuimet ovat hylänneet Trumpin lakitiimin nostamia kymmeniä kanteita äänestystulosten mitätöimiseksi eri osavaltioissa. Trump antoi lopultakin 23.11. vallanvaihtoa hallinnoivalle virastolle luvan aloittaa alustavat protokollat uutta hallintoa varten, mutta kirjoitti sen jälkeen Twitterissä: ”Emme ikinä tunnusta tappiota”.

Trumpin mieli on muuttunut usein varsin nopeaan tahtiin, joten Mr Greenin tarjoama vetokohde miehen seuraavista valinnoista antaa vedonlyöjille erittäin mielenkiintoista spekuloitavaa.

Vetoa voi nyt lyödä esimerkiksi siitä, muuttuuko Trumpin mieli uudelleen ennen osavaltioissa 14.12. järjestettäviä valitsijamieskokouksia. Jos hän myöntää tappionsa 14.12. mennessä, sen puolesta veikanneet saavat rahansa takaisin peräti kuusinkertaisesti.

Yhdysvalloissa on spekuloitu kaikenlaisista villeistä tempauksista, joita Trump voisi vielä tehdä ennen vallanvaihtoa. Täytyykö hänet esimerkiksi kantaa pois Valkoisesta talosta 20.1.2010, kun vallan on tarkoitus vaihtua? Jotkut ovat jopa väläyttäneet ydinsodan aloittamista, mutta siihen Trump ei yksinään pysty. On myös keskusteltu mahdollisuudesta, että Trump yrittäisi valaa lakisyytteiden myötä niin paljon epävarmuutta valamiesten keskuuteen, etteivät he pystyisi jatkamaan, jolloin republikaanivoittoinen kongressi tekisi valinnan heidän puolestaan. Tämäkään vaihtoehto ei vaikuta uskottavalta, mutta sen sijaan on alettu uskoa, että Trump voisi junailla itselleen täyden armahduksen itseään odottavista syytteistä.

Trumpilla on presidentin virasta vapauduttuaan, jolloin myös syytesuoja raukeaa, vastassaan yksityishenkilönä lukuisia syytteitä muun muassa talousrikoksista, veropetoksesta, seksuaalisesta ahdistelusta ja kunnianloukkauksista. Lisäksi Trumpilla ja hänen yhtiöillään on velkaa noin 1,1 miljardia dollaria. Huhujen mukaan Trump olisi tiedustellut lakitiimiltään, voiko hän armahtaa itsensä syyteiltä. Se ei välttämättä onnistuisi ilman jälkikanteita, mutta hän voisi tehdä sen täysin laillisesti eroamalla virastaan esimerkiksi 24 tai 48 tuntia ennen virkakautensa päättymistä, jolloin nykyisen varapresidentin Mike Pencen ainoaksi tehtäväksi presidenttinä jäisi täyden armahduksen myöntäminen Trumpille. Mr Greenin kertoimien perusteella virkakauden ennenaikainen päättyminen olisi vain hieman epätodennäköisempää kuin vaalitappion myöntäminen. Trumpin uskotaan pysyvän virassaan vallanvaihtoon asti kertoimella 1.08, mutta jos presidenttikausi päättyisi ennen 20.1., sen puolesta veikanneet saisivat rahansa takaisin 6,5-kertaisesti.

Donald Trumpin tulevista suunnitelmista pidetään kenties todennäköisimpänä televisiotyön jatkamista. Hänen on kerrottu olevan kiinnostunut hankkimaan itselleen jopa oman televisiokanavan. Jos hän julkistaa asian ennen 31.1.2021, siihen uskoneet nettoavat 4,5-kertaisen voiton.

Kertoimet, Donald Trump:

Myöntää televisioidussa puheessa hävinneensä vaalit ennen 14.12.2020.

Ei  1.08

Kyllä  6.00

Presidenttikausi päättyy 20.1.2021

Kyllä  1.08

Ei  6.50

Kertoo 31.1.2021 mennessä aloittavansa Trump-brändätyn tv-kanavan

Kyllä 4.50

Pelikohde: Mr Green

Kuva: Pixabay

VIIHDEUUTISIA

- Mainos -

SUOSITUIMMAT

No nyt on seksikästä! Erika Helin keikistelee yläosattomissa – katso kuva!

Erika Helin, 26, nousi julkisuuteen osallistuttuaan Miss Suomi -kilpailuun vuonna 2018 ja sen jälkeen hän on poseerannut muun muassa Portugalin Playboy-lehdessä.

Tässä on Matti Nykäsen salattu poikapuoli – kuvalinkki!

Matti Nykänen eli viimeiset aikansa avioliitossa Piansa kanssa. He asuttivat Joutsenossa taloa, jonka pihalla Matti oli tuttu näky ulkohommissa, kesäisin ruohoa leikkaamassa...

Suomen virallinen albumi- ja singlelista – viikko 2

BEHM pitää yhä hallussaan albumilistan kärkipaikkaa Draaman kaari viehättää -albumillaan. Tuolle listalle nousi viikolla 2 uutuutena Mother Mother O My Heart -albumi, joka...

Tuleeko tästä hitti? Kuuntele Pave Maijasen viimeisin biisi!

Pave Maijanen kuoli 70-vuotiaana ALS-tautiin, mutta hänen biisinsä elävät ikuisesti. Lähtisitkö, Jano, Elämän nälkä, Pidä huolta... hittejä riittää.

Ilotytön päiväkirja: Tällainen on sängyssä poliisi, tällainen myyjä ja kirjanpitäjä – katso lista eri ammateista!

Päätin tehdä listan ammateista, kieli poskessa. Näin he harrastavat sänkyjumppaa. Pitääkö sinun kohdallasi paikkansa? Voit jakaa myös ystävillesi tämän.

Alkoholijuoma korvattiin kissalla – katso koomiset kuvanmuokkaukset!

Monet ihmiset eivät halua julkaista sosiaalisessa mediassa kuvia, kun he ovat viettämässä iltaa ja samalla pitävät kädessään jotain alkoholijuomaa.

Raikas punainen mocktail – tsekkaa helppo resepti!

Punainen mocktail sopii kaikenlaisiin illanistujaisiin alkoholittomaksi vaihtoehdoksi. Ainekset (6 annosta, noin 1,95€/annos) 6dl Pirkka Parhaat Russian...

Onpa sekavan kuuloista – tsekkaa yhteiskappale, jolla Teflon Brothers ja Pandora osallistuvat UMK-kisaan

Uuden Musiikin Kilpailun eli UMK:n tämän vuoden kilpailijat ovat julkistettu ja esittelyt jokaisesta heistä löydät Halloota-nettisivuston tekemästä kattavasta artikkelista täältä.

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje