KotiUutisetRikospoliisi-kirjailija Kale Puonti Alibissa: Tämä rikos ajoi rankkuuttaan tutkijoitakin sairauslomille

Rikospoliisi-kirjailija Kale Puonti Alibissa: Tämä rikos ajoi rankkuuttaan tutkijoitakin sairauslomille


Rikosylikonstaapeli Kalevi Puonti kertoo vaiherikkaasta urastaan ja kirjailijantyöstään painetussa Alibissa. Hän pysyi pitkään Helsingin huumepoliisin pomon, Jari Aarnion tukena. Rahojen löytyminen kukkapenkistä oli viimeinen niitti. Siihen loppui luotto, mies kertoo Alibille.

Puonti työskenteli 35 vuotta Helsingin huumepoliisissa.

Huumepoliisit olivat Puontin mukaan viimeiseen asti päällikkönsä tukena. Kukaan ei halunnut uskoa että huumepoliisin päällikkö on rosvo.

-Nyt kun asiat on käyty oikeudessa läpi, selittelyille ei jää sijaa, hän sanoo Alibissa.

Silti Puonti puolustaa Aarniota.

-Hän oli yksi kovimmista huumetutkijoista joita tiedän. En osaa sanoa missä kohtaa asiat ovat lähteneet luisumaan väärälle puolelle. En todellakaan tiedä.

Kalevi Puonti jatkaa poliisiuran jälkeen dekkaristina. Hänen kirjansa Manni on joulun kuumin isänpäivälahja. Se on oikean huumepoliisin kirja – miehen joka tietää mistä kirjoittaa.

Alibissa Puonti paljastaa mikä on ollut hänen uransa rankin juttu.

-Kemikaaliseksijuttu, johon liittyi 600 grammaa kristallia. Se oli varakkaiden homomiesten juttu. Päätekijä myi kristallia mutta myös lapsipornoa. Videot olivat aivan sairaita. Tiedän, että jotkut joutuivat sairaslomille KRP:ssä. Videolla muun muassa tapettiin lapsia. Kun näin videota minuutin verran, totesin että kyllä ihmiset ovat sairaita.





SUOSITUIMMAT