Koti Uutiset Hyväksyykö Donald Trump tappion? Siitäkin voi lyödä vetoa!

Hyväksyykö Donald Trump tappion? Siitäkin voi lyödä vetoa!
Kun Yhdysvaltojen seuraavasta presidentistä äänestetään 3. marraskuuta, myös Suomessa pohditaan kuumeisesti, liittyykö Donald Trump harvalukuisten yhden kauden yhdysvaltalaispresidenttien joukkoon, vai yllättääkö hän jälleen nousemalla takaa-ajoasemasta voittoon?

Demokraatteja edustava Joe Biden lähtee vaaleihin ennakkosuosikkina. Mr Green on arvioinut Bidenin voittokertoimeksi 1.54, kun republikaaneja edustavan Donald Trumpin kerroin on 2.55. Kertoimia tukevat myös vaaligallupien lukemat, joissa Biden johti Trumpia viisi päivää ennen vaaleja yhdeksällä prosenttiyksiköllä. Yleensä ero kuitenkin pienenee vaalipäivän lähestyessä, eikä Trumpin takamatka gallupeissa välttämättä tarkoita tappiota, kuten nähtiin neljä vuotta sitten vaaleissa Hillary Clintonia vastaan.

Trumpilla on suuri ja äänekäs kannattajakunta, joka uskoo Yhdysvaltojen ajautuvan turmion tielle, jos häntä ei valita jatkokaudelle. Biden on puolestaan perinteisempi poliitikko, joka on vaalipuheissaan luvannut yhdistää Trumpin hallinnon aikana kahtia jakautuneen maan.

Jos Trump häviää vaalit, suostuuko hän hyväksymään tappion?

Biden on ilmoittanut julkisesti hyväksyvänsä äänestystuloksen, mutta Trump ei ole lukuisista tiedusteluista huolimatta niin tehnyt. Kun Trumpilta  kysyttiin asiasta Valkoisen talon lehdistötilaisuudessa 24. syyskuuta, hän vastasi: ”No, katsotaan mitä tapahtuu”, minkä jälkeen hän arvosteli postitse tapahtuvaa ennakkoäänestystä, joka ei hänen mielestään ole luotettava äänestystapa.

Presidentinvaaleihin on postitettu ennätykselliset yli 64 miljoonaa ennakkoääntä, joiden laskemistapa vaihtelee osavaltioittain. Joissakin osavaltioissa ennakkoääniä voidaan ruveta laskemaan jo ennen vaalipäivää, joissakin ei. Myös ennakkoäänten hylkäämisen teknisissä yksityiskohdissa on eroja osavaltioiden välillä.

Ennakkoäänten lisäksi on spekuloitu mahdollisella fanaattisten kannattajien häirinnällä vaaliuurnilla sekä sillä, että niukasti häviävä osapuoli voisi vaatia äänten uudelleenlaskentaa. Pahimmassa tapauksessa äänestyksen voittajan julistaminen voisi venyä jopa ensi vuoden puolelle, vaikkakin tämä on hyvin epätodennäköistä.

Mr Greenin vetokohteessa kysytään, koska Yhdysvaltojen 2020 presidentinvaaliäänestyksen voittaja julistetaan. Todennäköisimpänä vaihtoehtona kertoimenlaskijat pitävät vaaleja seuraavaa päivää eli 4. marraskuuta. Seuraavaksi todennäköisin vaihtoehto, kenties juuri Trumpin puheiden perusteella, on aikaisintaan 9. marraskuuta tai jopa sen jälkeen. Epätodennäköisimmiksi voittajan julistamispäiviksi arvioidaan vaalipäivää sekä ajanjaksoa 5.-8. marraskuuta.

Kertoimet: USA:n 2020 presidentinvaalien voittajan julistamispäivä

3. marraskuuta  4.00

4. marraskuuta  2.25

5.-8. marraskuuta  4.50

9. marraskuuta tai myöhemmin  2.50

Pelikohde: Mr Green

Kuva: Pixabay

VIIHDEUUTISIA

- Mainos -

SUOSITUIMMAT


Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje