KotiUutisetTämä Frederikin kirjaväite hermostutti ministeri Aino-Kaisa Pekosen

Tämä Frederikin kirjaväite hermostutti ministeri Aino-Kaisa Pekosen


Harva meistä on Frederik -kirja on heti ilmestymisviikollaan aiheuttanut paljon keskustelua. Kyseessä on Ilkka Sysimetsän eli Reetun eli laulaja Frederikin elämäkerta ja muistelmateos.

Se on sitten kokonaan eri asia muistaako yli seitsenkymppinen junttidiskon kuningas asioita oikein. Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen on jo ennättänyt kiistää Frederikin hänestä kirjassa esittämät väitteet perusteettomina. Hän pitää tapausta valitettavana. Kustantaja Otava lupasi poistaa muutamat Pekoseen liittyvät rivit mahdollisista uusintapainoksista, jos niitä tulee.

Mutta mistä Pekonen tarkalleen ottaen närkästyi? Kirjassa kerrotaan Koski TL -festareista, joilla Frederik takavuosina esiintyi. Reetun väitteen mukaan lavalle olisi kesken kappaleen ilmestynyt silloinen kansanedustaja, joka olisi antanut hänelle märän pusun.

Pekonen on todennut, että väite on hölynpölyä, sillä hän ei ole kuuna päivänä edes käynyt festareilla ja Reetun keikalla.

Kirjan kohta on sinänsä aivan harmiton, mutta on ministeriltä täysin ymmärrettävää, ettei hän hyväksy virheellisiä väittämiä. Ne voisivat kirjoissa johtaa myöhemmissä vaihessa vääristyneeseen historiantulkintaan.





SUOSITUIMMAT