KotiUutisetAsukkaan pelon hetket – paloittelusurmaaja yritti murtautua entiseen asuntoonsa asukkaan ollessa paikalla

Asukkaan pelon hetket – paloittelusurmaaja yritti murtautua entiseen asuntoonsa asukkaan ollessa paikalla


Ovisilmän kautta tilanteen nähnyt nainen soitti poliisit paikalle, kun hän huomasi murtoaikeet. Asuntoon koetettiin päästä kulmahiomakoneen ja poran avulla.

Murtoa yritti kaksi miestä. Toinen heistä tunnistettiin todistajan avulla paloittelusurmaaja Markus Pöngäksi. Poliisien saapuessa miehet olivat ehtineet kadota paikalta.

Murtoyritys loi kuitenkin motiivin sille, miksi Pönkä oli yrittänyt päästä Ruotsissa sijaitsevaan entiseen asuntoonsa. Asunto tutkittiin ja piilopaikasta löytyi kaksi asetta, runsaasti ammuksia, väärennetyksi epäilty henkilöasiakirja sekä rahaa arviolta noin 50 000 – 100 000 euron arvosta. Asiakirjassa oli Pöngän valokuva.

Pönkä oli asunut Ruotsissa olevassa asunnossa vuoden 2017 aikana. Sittemmin hänet tuotiin Suomeen vastaamaan kaikkiaan 36:sta eri petos- ja talousrikoksesta, jotka tapahtuivat Ruotsissa asumisen aikana. Syytteet kaatuivat, mutta Pönkää saattaa silti odottaa syyte törkeästä rahanpesurikoksesta löytyneiden rahojen vuoksi. Myös löytyneet aseet olivat luvattomia.

Pönkä on epäilyjen vuoksi tutkintavankeudessa Vantaan vankilassa.

Lähde: MTV
Kuvituskuva: Pixabay





SUOSITUIMMAT