KotiUutiset12-vuotiaan älykäs vedätys – koulun hylätyt arvosanat vaihtuivat kiitettäviin

12-vuotiaan älykäs vedätys – koulun hylätyt arvosanat vaihtuivat kiitettäviin


Koronan vuoksi koulua käydään huomattavasti enemmän etäopiskeluna, etenkin tietokoneen avulla. Tässä tapauksessa tekoälyn porsaanreikä mahdollisti paremmat arvosanat.

Dana Simmons -niminen äiti näki poikansa kyynelsilmin, kun tämä oli juuri päättänyt koulutehtävänsä ja saanut vain 50 pistettä sadasta. Pojan kunnianhimoinen tavoite oli saada täydet pisteet kaikista tehtävistä.

– Opettajat arvioivat tenttejä alussa tavallista tiukemin, oli äiti lohduttanut Lazare-poikaansa.

Pisteet olivat kuitenkin tulleet niin nopeasti, ettei opettaja olisi mitenkään voinut olla vastuussa niistä. Asialla oli siis tekoäly. Tästä Lazare päätteli, että tekoäly seuraa vain tiettyjä avainsanoja, joita vastauksissa odotetaan käytettävän.

Lazare lisäsi vastaustensa jatkoksi kysymyksiin liittyviä keskeisiä sanoja.

– Halusin kokeilla sitä, koska se oli helppo tapa saada hyvät arvosanat, kertoo Lazare.

– Kaksi virkettä ja kaikki mahdolliset avainsanat. 100 prosentin suoritus jokaisesta tehtävästä. Edgenuity-oppilaat, tässä on tikettinne kiitettäviin. Hänen hylättynsä vaihtuivat kymppeihin oppimatta mitään, kertoo Dana-äiti Twitterissä.

Kyseessä ei ole täysin idioottivarma keino, sillä vain pieni osa kysymyksistä painottaa vain tehtävän kannalta olennaisten sanojen esiintymistä, eikä anna esimerkiksi vastauksen kieliasulle ja ymmärrettävyydelle minkäänlaista painoarvoa. Tarvittaessa opettajat voivat myös vaihtaa tehtävissä vaadittuja avainsanoja.

– Olen iloinen siitä, että poikani oppi ymmärtämään tehtäväsovelluksen algoritmia ja hyödyntämään sitä. Tämä saattaa kuitenkin haitata itse opiskeltavien kurssien sisällön oppimista, myöntää Dana-äiti.

Lähteet: The Verge, Twitter
Kuvituskuva: Pixabay

- Mainos -

SUOSITUIMMAT


Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje