KotiUutisetIL: Lahden putkassa tapahtunut törkeä pahoinpitely toi yhdelle poliisille ehdollista vankeutta –...

IL: Lahden putkassa tapahtunut törkeä pahoinpitely toi yhdelle poliisille ehdollista vankeutta – muiden syytteet hylättiin


Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa on annettu ratkaisu Lahdessa tapahtuneelle putkaväkivallalle. Yhdelle poliisille annettiin tuomio törkeästä pahoinpitelystä.

Tuomitun poliisin lisäksi kaksi poliisiasemalla työskentelevää vartijaa vastasi syytteisiin, mutta heidän kohdallaan ne hylättiin. Tuomioksi poliisille luettiin yksi vuosi ja neljä kuukautta ehdollista vankeutta sekä 3 000 euron kärsimyskorvaukset.

Uhrin hengitys oli salpautunut yläselkään kohdistuneen voimankäytön vuoksi. Oikeuden mukaan tilanteessa käytettiin liikaa voimaa ja tarpeetonta väkivaltaa. Lisäksi huomioitiin, että poliiseilla oli selkeä ylivoima tilanteessa. Törkeän tilanteesta teki uhrin puolustuskyvyttömyys, sillä hänellä oli käsiraudat. Uhrin katsottiin myös olevan hengenvaarallisessa asemassa.

Vartijat todettiin tilanteessa ulkopuolisiksi, ilman yhteisymmärrystä poliisien kanssa, joten heidän kohdallaan syyllisyyttä ei toteennäytetty.

– Tein itselleni työtilaa avokämmenellä ja siirsin asianomistajaa, oli syytetyn penkillä ollut poliisi kertonut oikeudessa.

Myös paikalla ollutta ylikonstaapelia kuultiin asiassa.

– Näin ne liikkeet, uskon että niillä on ollut joku tarkoitus. En tiedä, onko ollut se työtilan hakeminen – luultavasti, jos hän on niin sanonut, kertoi ylikonstaapeli todistajanaitiossa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde: Iltalehti
Kuvituskuva: Pixabay





SUOSITUIMMAT