KotiNostalgiaa”Haistakaa paska koko valtiovalta” - Irwin Goodman

”Haistakaa paska koko valtiovalta” – Irwin Goodman


Koko kansan taiteilija kantaaottavine sanoituksineen, ja persoonallinen suomalainen mies muistettavalla lauluäänellä. Sellaisena tunnettiin Irwin Goodman.

Televisiossa pyöri aikoinaan leikkimielinen visailuohjelma, jossa esitettiin kysymyksiä Irwinille ja hänen seurassaan oleville ihmisille. Vastakkain oli kaksi ryhmää, ikään kuin Voitto Kotiin! -ohjelmassa.

Visailu oli itsessään sivuseikka, sillä ohjelmassa istuttiin iltaa perisuomalaiseen tapaan kaljat kourassa, kuin ystävien kanssa iltaa istuen. Ysärillä nauratti, kun päiväsaikaan esitetyn visailun edellä näytettiin varoitus tv-ruudulla, jossa luki ”Varoitus! Ohjelma saattaa järkyttää!” Olihan se niin kamalaa, kun aikuiset miehet leikkivät aikuisten Trivial Pursuitia keppanat kourissaan. Itse ohjelmassa oli vain ”arvaus” tai ”tieto”, jossa ensimmäisestä vaihtoehdosta sai yhden pisteen oikeasta vastauksesta ja jälkimmäisestä kaksi, mutta riskinä oli menettää yksi piste, jos ennen vastausta sanottiin ”tieto”, mikäli tieto ei ollut luulon väärti.

Vielä tänäkin päivänä Irwinin hittejä arvostetaan maailmalla ja esimerkiksi ”Haistakaa paska koko valtiovalta” –kappaleen kommenteissa Irwiniä kehutaan ennustajaksi, koska sanat osuvat niin hyvin kohdalleen vielä nykypäivänkin menon kanssa. Tsekkaa biisi alta.

Irwinin uran käänteentekevä kappale oli vuonna 1988 julkaistu ”Rentun Ruusu”, joka nosti miehen suomalaisartistien joukossa suosituimpien ryhmään. Alun perin kappaleen nimeksi ehdotettiin ”Kulkurin Ruusua”, mutta ”renttu” sopi paremmin Irwinin tyyliin. Kappaleen nimen valitsi Vexi Salmi, joka sai ensin idean Tapio Rautavaaralta.

Kuva: YouTube
JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT


Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje