KotiYsäriSininen enkeli, Ville Vallaton jne. – muistatko vielä nämä ysärin klassikkodrinkit?

Sininen enkeli, Ville Vallaton jne. – muistatko vielä nämä ysärin klassikkodrinkit?
Ysärillä myös drinksut maistuivat kansalle, niin kuin aina. Muistatko vielä alla olevat klassikot, jotka olivat suosikkijuomia yökerhoissa ja baareissa ysärillä? Mikä niistä oli tai on edelleen sinun suosikkisi ja mitä muita drinkkejä muistat ysäriltä?

1. Sininen enkeli

Tämä makea drinkki oli ysärillä etenkin naisten suosiossa. Koostumukseltaan se on makea ja siihen tulee kaikkiaan kolme ainesosaa, sisältäen sitruunalimonadia, Parfait Amour -likööriä ja vodkaa.

2. Ampiainen

Banaanilikööri on tämän makeahkon drinkin pääraaka-aine. Lisäksi siinä on vodkaa ja inkiväärilimsaa. Juoma on tarkoitettu tarjoiltavaksi hieman jäisenä, appelsiinisiivun ja coctailkirsikan kanssa.

Kuva: www.nettibaari.puhti.com

3. Cuba Libre

Rommia, kolaa ja limettimehua sisältävä drinkki pohjautuu rommikolaan, joka sai pirteän vivahteen limettimehun myötä. Cuba Libre tarkoittaa espanjaksi ”Vapaata Kuubaa”. Tarinan mukaan drinkki syntyi Havannassa 1900-luvun alussa Kuuban vapaussodan aikana, jolloin ”Cuba libre” oli vapaustaistelijoiden suosima sotahuuto. Drinkin uskotaan syntyneen tuolloin, sillä colajuoma tuli tutuksi Kuubassa Yhdysvaltojen joukkojen mukana.

4. Ville Vallaton

Pisang Ambon -hedelmäliköörin pohjalta kehitelty drinkki syntyi, kun siihen lisättiin maitoa. Hedelmäliköörin lisäksi juomassa on vodkaa. Makeahko juoma tarjoillaan viileänä ja se kaipaa hieman sekoitusta. Ville Vallaton sopii ruoan jälkeen nautittavaksi digestiiviksi.

5. Sex On the Beach

Tämä vodkaa, persikkalikööriä, karpalomehua ja appelsiinimehua sisältävä drinkki kehitettiin aikoinaan Floridassa toimivan alkoholiyhtiön toimesta. Tarkoitus oli saada paljon näkyvyyttä persikkaliköörille, joten juomalle annettiin mahdollisimman houkutteleva nimi, ”seksiä rannalla”. 

6. Valkovenäläinen

Perinteinen englantilainen drinkki ”Black Russian” rantautui aikoinaan Suomeen ja siitä kehitettiin valkovenäläinen, jossa kahvilikööri ja vodka saivat maitoa joukkoonsa. Maidon voi myös korvata kermalla. Baarijuomasuosikkia on joskus kutsuttu leikkimielisesti ”kimiräikköseksi”, sillä Kimi Räikkönen oli aikoinaan tupsahtanut viettämään iltaa Matti Nykäsen ja Mervi Tapolan seuraan, ja Tampereen baarin tiskille oli tilattu peräti 100 valkovenäläistä.

7. Lumumba

Tämä drinkki on saanut nimensä kongolaisen poliitikon, Patrice Lumumban mukaan. Juoma on siitä erikoinen, että se soveltuu nautittavaksi niin kylmänä kuin kuumanakin. Ainesosina siinä on Brandya, maitokaakaota ja konjakkia. 

Lähteet: Urheiluviikko, Instagram / marika.my, cubalibrebl, kukkomies, sakurarose_kamelicious, jennielina__, Wikimedia Commons

VIIHDEUUTISIA

2 KOMMENTIT

  1. Yhdeksänkytlukua on korkeintaan Ville vallaton, muut jo seitkytlukua ainakin. Lumumba voidaan tehdä myös rommista ja brandy ja konjakki ovat samaa tavaraa ”kaikki konjakit ovat brandyja, paitsi kaikki brandyt eivät ole konjakkeja.” Noin päällimmäiset asiavirheet oikaistakseni.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Mainos -

SUOSITUIMMAT


Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje