KotiYsäriHervottoman hauska Iltalypsy - muistatko vielä, mistä oli kyse?

Hervottoman hauska Iltalypsy – muistatko vielä, mistä oli kyse?
Iltauutisten katsominen televisiosta puoli yhdeksän aikaan kuului ysärillä monen suomalaisen arkeen kuten tänäkin päivänä. Vuodesta 1993 lähtien uutisten jälkeen kanavalla esitettiin myös Iltalypsy-ohjelmaa, joka oli ikään kuin kevennys ennen nukkumaanmenoa. Tämä poliittiseen satiiriin keskittynyt helmi nauratti ihmisiä kelpo lailla kaikkiaan yhdeksän vuoden aikana.

Ohjelman avausjaksoissa nähtiin kaksi aitoa suomalaista uutisankkuria, mutta myöhemmin heidät korvattiin näyttelijöillä, sillä Iltalypsyn sisällön luonne olisi saattanut vahingoittaa ankkureiden mainetta tavallisten uutisten parissa. Eeva Litmanen ja Heikki Määttänen toimivat ankkuriduona vuosien ajan ja heidän rinnallaan nähtiin usein myös poliitikkoja haastatellut Karjakko, jonka roolia veti Liisa Rimpiläinen. Jorma Pilke toi oman mausteensa sarjaan toimittaja Aimo Surakan roolissa.

Sarjan ehdottomia kohokohtia olivat hetket eduskunnasta, kun kamera kuvasi poliitikkoja aidoissa tilanteissa. Imitoinnin ammattilaiset osasivat sovittaa erilaisia vitsejä niin loistavasti tilanteisiin sopivaksi, että nauruhermot olivat koetuksella. Alla muutamia hassunhauskoja katkelmia eduskuntaistunnoista.

Riitta Uosukainen katsoo eduskunnan istuntosalissa seinällä olevaa kelloa ja säätää sen avulla isokokoisen pöytäkellon ajan kohdalleen.

Taustaääni toteaa tiukalla sävyllä: ”Nyt alkaa tämän likan mitta olla täysi. Pannaan kakskytäviis minuuttia ja sitten posahtaa koko paska ilmaan!”

Karjakko haastattelee useita miespuolisia kansanedustajia tavalliseen tapaan ja kysyy näiltä keskustelun lopuksi: ”Olette siis samaa mieltä, että poliitikkojen sihteereiden seksikkyyteen tulee kiinnittää jatkossa entistä enemmän huomiota?”

Kansanedustajat: ”Kyllä.” ”Juuri näin.” ”Tähän pitää pyrkiä.”

Paavo Lipponen kävelee kahden penkillä istuvan edustajan viereen näiden keskustellessa ja pysähtyy.

Imitaattori Paavona tiukkaan sävyyn: ”Anna tietä! Tai itket ja annat! (Paavo ohittaa keskustelijat ja murahtaa tympeän kuuloisena): ”Säästi nilkkansa tällä kertaa…”

Kansanedustajat saapuvat paikalle yksitellen ja nousevat portaita ylös. Taustaääni suhtautuu tilanteeseen kuin urheilukilpailuun: ”Ja sieltä saapuu Paavo (ripeällä tahdilla kävellen), hänhän suorastaan lentää ja menee heittämällä kärkeen!” ”Seuraavaksi maalia lähestyy Matti Hemilä (hitaasti kävellen), jonka polvi ei nouse enää millään ja askel painaa pahannäköisesti! Hän kellottaa itsensä viimeiselle sijalle…”

Alla lisää Lipposen parhaita!Kuva: YouTube
VIIHDEUUTISIA

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Mainos -

SUOSITUIMMAT


Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje