KotiUutisetMarja Kihlström avautui somessa seksistä ja seksuaalisuudesta

Marja Kihlström avautui somessa seksistä ja seksuaalisuudesta


Seksuaaliterapeutti ja juontaja Marja Kihlström, 37, teki muutama päivä sitten sometililleen päivityksen, joka käsitteli seksiä ja seksuaalisuutta:

”Kuka saa ja kenelle annetaan, kysyi Leevi and the Leavings. Paska puhe neitsyyden menettämisestä ja poikuudesta eroon pääsemisestä on halkonut sukupuolia nuorista aikuisiin ihan liian kauan. Se ylipäätään jakaa meidät kahteen sukupuoleen, elämä on paljon moninaisempaa.

Antajan roolissa on altavastaaja, valta on saajalla. Antajan odotetaan pihtaavan, olevan harkitseva vaikka ehkäisy olisi ja suostumus olisivat kunnossa. Patriarkaatin heteronormatiiviin kun kuuluu ’hyvän vaimon’ -roolin tiukka muotti, antaja on siinä nainen. Kuka muka antaa p*llua ekoilla treffeillä = huora. Päivitetään homehtuneet vahingolliset arvot. Olen sanonut ääneen homoystävilleni, miten kateellinen olen miesten välisen seksin vapaudesta harrastaa s*ksiä, kun tuntuu hyvälle!

Eräs viisas isoäiti käytti sanontaa: ”Ei v*ttu vihkimällä parane.” Kyse on suuremmin arvoista ihmisten välillä, mitkä TODELLA kannattaa selvittää uudessa suhteessa. Mitkä ylipäätään pitäisi selvittää yhteisön ja yhteiskunnan tasolla. Mikä oikeus meillä on valvoa toistemme seksuaalisuutta, jos se ei vahingoita ketään eikä se ole laittomuuden puolella?

Saaja on pahimmillaan niin itsensä paloissa, ettei edes mieti mites tuo toinen. Jos kukaan ei ole opettanut, miten puhua s*ksistä ja ottaa huomioon toisen nautinto. Mielessä oletus itsestään syntyvistä mahti rakastajantaidoista, roolina aina ottaa ja saada sängyssä. Totuus on toinen, ahdistusta, suorituspaineita, erektio-ongelmia tai p*nemista vailla ymmärrystä kohtaamisesta ja tunnetason yhteydestä.”

Marja jatkoi kertomalla, että haluaisi seksikulttuurin olevan tasa-arvoisempi:

”Tämä on kärjistetty totuus. Meistä on moneksi. Haluan silti tasa-arvoisempaa s*ksikulttuuria, missä KAIKILLA olisi hauskempaa, kiihottavampaa ja nautinnollisempaa. Hyvä s*ksi syntyy kahden tai useamman ihmisen halusta, vapaudesta sanoa kyllä, ehkä ja ei. Se syntyy hetkistä ilman rooleja, odotuksia ja kiimasta, mitä ei rajoiteta yhteisön asettamat odotukset.

S*ksuaalisuus on niin paljon laajempaa kuin sukupuolien kautta jaettu ahdas roolipeli, mutta se yhä kahlitsee meitä ja me tottelemme. Olisitko sinäkin yksi heistä, joka katsoisi peiliin – alkaisi murtamaan näitä kahleita? Mitä kirjoitus herättää sinussa?”

Tsekkaa postaus kuvineen alta tai Instagramista. Muut otokset näet klikkaamalla julkaisun päällä olevaa nuolta.

SUOSITUIMMAT


Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje