KotiUutisetTutkimus: yli puolet harrastaa seksiä ex-kumppanin kanssa – lue tilastot eri ikäryhmistä

Tutkimus: yli puolet harrastaa seksiä ex-kumppanin kanssa – lue tilastot eri ikäryhmistä


Suhteen päättyessä eroon tilanne ei ole koskaan helppo. Tutkimuksen mukaan suuri määrä ihmisistä pysyy läheisempänä ex-kumppanin suuntaan kuin moni haluaisi myöntää itselleen.

Monet ihmiset katkaisevat välit kokonaan entisiin kumppaneihinsa eron hetkellä, mutta uusimpien tutkimusten mukaan peräti 53 % harrastaa seksiä ex-kumppanin kanssa.

Lovehoney-nimisen sivuston teettämään kyselyyn vastasi 2008 yli 18-vuotiasta ihmistä. Suurin osa heistä, eli 69 % kertoo pyrkineensä säilyttämään ystävälliset välit ex-kumppaninsa suuntaan. Miehistä 71 % kertoi olevansa hyvissä väleissä exänsä kanssa, kun taas 57 % muunsukupuolisista totesi pitävänsä entisen kumppanin osana elämäänsä.

45–54-vuotiaat olivat todennäköisimmin ystävällisissä väleissä ex-kumppaninsa kanssa, tai ainakin yrittäneensä sitä – 74 % heistä kertoi näin. Vastaavasti nuoremmat, 18–24-vuotiaat myönsivät, että 42 % katkoo kaikki siteet entiseen kumppaniin, ollen kaikkein vihamielisin ikäryhmä entisiään kohtaan.

Mikäli taustalla oli ensin ystävyyttä ja sitten parisuhde, 52 % ihmisistä pysyy väleissä suhteen päätyttyä. 31 % ihmisistä taas pelkäsi ystävyyden menetystä, mikäli suhde päättyy eroon, suhteen alkaessa ystävyyspohjalta. Vastaavasta tilanteesta 23 % puolestaan halusi jatkaa ystävyyttä eron jälkeen, päästäkseen sänkyyn myös suhteen päätyttyä. Mikäli suhteen tiimoilta oli syntynyt lapsia, 18 % kertoi yrittävänsä pysyä ystävinä sen vuoksi.

– Meillä on tapana aloittaa mikä tahansa suhde ystävyyspohjalta, vaikka seurustelun tarkoituksena onkin romanttinen suhde. Perusta on sama – ystävyys tai suhde, kommentoi psykoterapeutti Rachel Wright.

– Lähtökohtaisesti rakennamme hyvän pohjan jonkun kanssa ja laajennamme sitä romanttiseksi tai seksuaaliseksi suhteeksi. Jos asiat eivät suju toivotulla tavalla, niin voi tuntua mahtavalta irtautua siitä ja siirtyä omalle mukavuusalueelle sen sijaan, että hylkäisimme kaiken, Wright kertoo.

Lähde: Mirror
Kuvituskuva: Pixabay





SUOSITUIMMAT