KotiUutisetSuomi kohtaa Slovakian Nuorten U20-jääkiekon MM-kisojen illan ottelussa

Suomi kohtaa Slovakian Nuorten U20-jääkiekon MM-kisojen illan ottelussa


Toistaiseksi kaksi voittoa saalistanut jääkiekon Nuorten MM-kisajoukkue kohtaa kolmannessa kamppailussaan Slovakian. Leijonaryhmällä on takanaan kaksi hyvin erilaista kamppailua, mutta etenkin maalinteon tehokkuus on ilahduttanut molemmissa otteluissa.

Slovakia jäi avausottelussaan rumasti Kanadan jalkoihin lukemin 1–11, mutta Tsekkiä vastaan meno oli ehjempää, vaikka tuloksena olikin 4–5-tappio. Latvian joukkue kaatoi rangaistuslaukauskilpailun jälkeen maalein 3–2.

Leijonat taas kaatoi Latvian 6–1 ja Tsekki kaatui rankkareilla 4–3, kun jatkoajan jälkeen lukemat olivat 3–3. Onnistujat RL-kisassa olivat Ruby Järventie ja ratkaisevan maalin iskenyt Kasper Simontaival. Kaksikko on pelannut yhdessä Leijonien 2. hyökkäysketjussa yhdessä Joel Määtän kanssa.

Tähän mennessä Leijonien vahvin ase on ollut hyvä yksilötaito, mainio viimeistely maalipaikoissa ja viisikkona toimiminen. Myös tehojen jakaantuminen eri pelaajien kesken nosti päätään toisessa ottelussa. Tsekki-ottelussa etenkin kova karvaus ja ylhäältä vastustajan kiinni ottaminen toimi mainiosti.

Tehokkaimmat nuoret Leijonat ovat olleet ykkösketjun taiturit Joakim Kemell ja sentterinä pelannut Aatu Räty. Molemmilla on 2+2 tehopistettä. Toisella laidalla pelanneella Roni Hirvosella on myös neljä tehopistettä, lukemat 1+3. Kemell ja Räty ovat turnauksen pistepörssissä sijoilla 3. ja 4.

Leijonien U20-kisojen ottelun näkee Discovery+ -sivustolta. Edmontonissa pelattava illan ottelu alkaa Suomen aikaa kello 21.00.

Kuvituskuva: Pexels





SUOSITUIMMAT