KotiUutisetTop 5: Maailman kalleimmat avioerot

Top 5: Maailman kalleimmat avioerot


Mediamoguli Rupert Murdochin ja näyttelijä Jerry Hallin kerrotaan eroavan kuuden vuoden avioliiton jälkeen. Miljardööri Murdochia, 91, lähellä olevien ihmisten sanottiin olevan ”yllättyneitä” kuullessaan hänen erostaan Halliin, 65.

Heidän avioliittonsa aikana vuonna 2016 Murdoch ilmoitti lopettavansa postaamisen Twitterissä ja kutsui itseään ”maailman onnekkaimmaksi JA onnellisimmaksi mieheksi”.

Pariskunnan ero tulee olemaan todennäköisesti erittäin kallis mediamogulille, joka eroaa nyt jo neljännen kerran. Alta voit lukea lähihistorian kalleimmista avioeroista.

1. Steve ja Elaine Wynn

Yhdysvaltalaisen hotelli- ja kasinojätti Wynn Resortsin perustajapariskunta erosi toisen kerran vuonna 2010.

Forbesin mukaan Elaine sai 11 miljoonaa Wynn Resortsin osaketta osana avioerosopimusta, joiden arvo on arviolta 795 miljoonaa dollaria. Steve myi myös noin 114 miljoonaa dollaria varastossa tuona vuonna, ja ”jotkut, elleivät kaikki” meni Elainelle osana heidän avioerosopimustaan.

2. Bernie ja Slavica Ecclestone

Vuonna 2009 päättynyt ero silloisen Formula 1 -kaupallisen pomon ja malli Slavica Radićin välillä oli ”sovellettu avioero”. Bernien entinen vaimo oli ilmeisesti sidottu maksamaan hänelle takaisin noin 100 miljoonaa dollaria vuodessa, mikä heijastaa sitä tosiasiaa, että monet hänen omaisuudestaan pidettiin hänen nimissään, jotta vältytään Britannian jyrkiltä perintöveroilta, Investopedia kertoo.

Radić sai arviolta 730 miljoonaa puntaa avioeroratkaisusta.

3. Rupert ja Anna Murdoch

32 vuoden avioliiton ja kolmen yhteisen lapsen jälkeen Murdoch ja hänen ensimmäinen vaimonsa Anna erosivat vuonna 1999. Annan kerrotaan saaneen noin 1,7 miljardia dollaria avioeroratkaisusta, vaikka jotkut kommentaattorit ovat kiistäneet tämän luvun.

4. Alec ja Jocelyn Wildenstein

Ranskalaissyntyinen amerikkalainen taidekauppias ja kilpahevosten omistaja Alec Wildenstein ja hänen vaimonsa Jocelyn erosivat vuonna 1999.

People sanoi, että korkean profiilin avioeroprosessi johti siihen, että Jocelynille myönnettiin 2,3 miljardia dollaria ja 100 miljoonaa dollaria jokaiselta seuraavalta 13 vuodelta, yhteensä 3,6 miljardia dollaria.

5. Jeff ja MacKenzie Bezos

Amazonin perustaja Jeff Bezos oli ”maailman rikkain mies” vuonna 2019, kun hän ja hänen 25-vuotias vaimonsa MacKenzie erosivat, minkä vuoksi voi todeta, että hänen avioeronsa on luultavasti maailman kallein, Investopedia sanoi.

Sovintoratkaisun ehtojen mukaan MacKenzie piti pienen osuuden Amazonista noin 38 miljardin dollarin arvosta, mikä nosti hänet maailman kolmanneksi rikkaimman naisen asemaan, Insider kertoo.

Lähde: The Week UK

Kuva: Unsplash





SUOSITUIMMAT