KotiUutiset10 tärkeää vinkkiä vastaanottovirkailijalta hotellissa käyttäytymiseen!

10 tärkeää vinkkiä vastaanottovirkailijalta hotellissa käyttäytymiseen!


Viime perjantaina julkaisimme artikkelin, jossa joensuulainen vastaanottovirkailija jakoi kymmenen hyödyllistä vinkkiä hotellissa asiointiin.

Nyt hän listasi toisen mokoman neuvoja, jotka kaikkien tulisi muistaa hotellissa vieraillessa. On tärkeää, että vastaanottovirkailija pystyy keskittymään täysillä omaan työhönsä, eikä tarvitse olla koko ajan sähläämässä ja selittämässä asiakkaille hotellin käytäntöjä.

Valtakunnan upein Ruusu, nyt huipputarjouksessa -50%!

Lue siis alta kyseisen vastaanottovirkailijan kymmenen lisävinkkiä:

1. Jos aamiainen alkaa klo 05.00, niin klo 04.00 älä odota minun muuttuvan kahviksi ja leiväksi ”AAMIANEN ALKAA KLO 05.00”

2. Jos sanon sinulle, että hotelli on täynnä, se on täynnä. Joten älä jää jankuttamaan ja pyytämään tarkistelemaan uudestaan. Minulle maksetaan vapaiden huoneiden myymisestä.

3. Jos olet tilannut herätyssoiton, älä ole vihainen kun soitan sinulle herättääkseni sinut, en ole äitisi.

4. Jos sinulla on erityistarpeita, ole hyvä ja ilmoita niistä jo varausta tehdessäsi, emme välttämättä pysty järjestämään savutonta huonetta kiireisenä iltana.

5. Vastaanottovirkailija ei voi tietää jokaisen kaupungissa liikennöivän bussin, junan, raitiovaunun ja metron aikatauluja ulkoa. Jos et siis viitsi ottaa itse asiasta selvää, autamme kyllä, mutta tietojen ja eri vaihtoehtojen haku ei onnistu viidessä sekunnissa.

6. Ota itse selvää millaiseen hotelliin varaat majoituksesi. Kaupungin keskustan suosituimmasta bilepaikasta on lähes mahdoton järjestää täysin hiljaista huonetta, kun taas keskellä korpea emme voi muuttua sinulle koko yön palvelevaksi viihderavintolaksi.

7. Jos huoneessasi on jotain vikaa, niin ilmoita siitä välittömästi vastaanottoon. Silloin voimme vielä korjata ja hyvittää asian. Viikonlopun jälkeen on turha vaatia hyvityksiä puuttuneesta käsipyyhkeestä jos se ei ole häirinnyt majoitustanne siihenkään mennessä.

8. Hotellin vastaanotto ei ole supermarketti tai apteekki. Jos tarvitset sukkahousuja, särkylääkettä, kondomeja ym. hoida ne mukaasi tullessasi. Meidän varastossamme on yleensä vain samat tarvikkeet kuin hotellihuoneissakin.

9. Hotelli ei ole sikala. Muistathan huomioida myös muut majoittuvat asiakkaat sekä hotellin säännöt vierailuajoista, tupakointi paikoista ja sisään- ja uloskirjaus ajoista.

10. Jos sinut poistetaan hotellin ravintolasta, vastaanotolla ei ole mitään tehtävää asian kanssa. Vaikka olisit hotellin asiakas, alkoholilainsäädäntö ja muut perus käytöstavat koskevat myös sinua.

Kuva: Pixabay





SUOSITUIMMAT