KotiUutisetLue vastaanottovirkailijan 10 hyödyllistä neuvoa hotellissa asiointiin!

Lue vastaanottovirkailijan 10 hyödyllistä neuvoa hotellissa asiointiin!


Kuten varmasti jokainen meistä tietää, niin vastaanottovirkailija huolehtii muun muassa hotellin huonemyynnistä, tekee tulo- ja lähtöselvitykset sekä hoitaa laskutuksen.

Tästä artikkelista löytyy hyviä neuvoja käyttäytymiseen ja ylipäätään oikeaoppiseen asiointiin hotellin respassa, jotta asiakaspalvelutilanne rullaa mahdollisimman sujuvasti.

Saaminen ei ole koskaan ollut näin edullista! Avajaistarjouksena, kaikki -30%

Lue siis alta erään joensuulaisen vastaanottovirkailijan vinkit:

1. Kirjautuessassi hotelliin sisään käyttäydy asiallisesti, ettei ketään tarvitse hävetä.

2. Jos vastaanotossa on jonoa, on erittäin epäkohteliasta ohittaa muut odottavat asiakkaat ”ihan vaan nopeesti kysäsen” -asioidenkaan takia.

3. Kun olen ystävällinen ja mukava sinulle, se ei kuitenkaan tarkoita, että olisin ihastunut sinuun. Teen vain työtäni, vastaanotto ei ole seuralaispalvelu.

4. Älä häiritse minua kun palvelen muita asiakkaita = lopputuloksena muut odottaa vielä pitempään kun kokoajan joku keskeyttää, vaikka välillä tuntuu, että aika ylijumalia ollaanki niin ei mekään joka suuntaan revetä samaan aikaan.

5. Älä ihmettele miksi et saa huonettasi viisi tuntia ennen ilmoitettua sisäänkirjausaikaa, kun edelliset asukkaat ovat vielä aamiaisella. Haluat myöskin luovuttaa huoneesi tunteja myöhemmin, mutta et taaskaan ymmärrä jos huone on varattu seuraaville asiakkaille sille päivälle. Tämä on mahdoton yhtälö jonka kanssa joudumme painimaan päivittäin, sillä haluamme palvella teitä jokaista mahdollisimman hyvin.

6. Minibar-tuotteet eivät sisälly huonehintaan, joten anna vaan kiltisti respan höylätä se sinun luottokortin numero varaukseen takuuksi.

7. Hetun loppuosa pitää kirjoittaa ylös, koska laki määrää. Ei respa huvikseen pyydä tekemään asioita mitkä muutenkin hidastaa sisäänkirjautumisprosessia ainaisella väittelyllä. Muista! Väärien henkilötietojen antaminen on rangaistava teko rikoslainsäädännössä, joten täytäthän pyydetyt tiedot asiallisesti

8. ”Yhden vai kahden hengen huone? Asiakas: ”HEH, no se riippuu monelta SÄ pääset” Olen kuullut kaikki meitä koskevat vitsit, joten voit pitää ne itselläsi.

9. Jos olet täällä pettämässä partneriasi, älä syytä meitä seuraavana aamuna, jos olet kadottanut sormuksesi. Sen on tarkoitus olla ja pysyä sormessa.

10. Vastaanottovirkailija palvelee sinua omalla vuorollasi. Olisi kohteliasta kuunnella, kun kerromme esim. aamiaisen sijainnista, eikä huudella aamulla aulassa kesken toisen palvelutilanteen, että missä se aamiainen on.

Kuva: Pexels





SUOSITUIMMAT