KotiUutiset10 portsarin vinkkiä - älä käyttäydy tällä tavalla!

10 portsarin vinkkiä – älä käyttäydy tällä tavalla!


Meistä varmasti jokainen on joskus asioinut portsarin kanssa käydessään esimerkiksi yökerhossa viettämässä iltaa. Portsarit huolehtivat asiakkaan turvallisuudesta kyseissä tilassa ja katsovat tarkkaan ketä sisään päästävät.

Saimme eräältä vantaalaiselta portsarilta käsiimme kymmenen neuvoa, joita hän pitää tärkeinä, jotta asiointi sujuisi mahdollisimman hyvin.

Pääsiäisperinteiden mukaisesti nauti Pupusta!

Tsekkaa portsarin vinkit alta:

  1. Älä yritä päästä jonon ohi sillä perusteella, että kaverisi odottavat sinua.
  2. Älä myöskään luule, että jos ravintolassa on jonoa, se olisi vain ”imagojono”.
  3. Jos sinut käännytetään ovella humalatilasi takia, turha jäädä jankuttamaan tai todistelemaan olevasi tarpeeksi selvin päin.
  4. Turha uhkailu, riidan haastaminen, mikä tahansa muu törttöily sekä varsinkin kimppuun hyökkääminen kannattaa jättää kokonaan väliin. Sillä usein heräät putkasta ja sinua odottaa sakkolappu. Voit sitten miettiä, että oliko fiksua.
  5. Kaverisi, kotipaikkakuntasi tai ammattisi eivät vaikuta humalatilaasi, joten suotta tuot niitä esille käännytettäessä tai poistettaessa.
  6. Älä valita narikan hinnasta, järjestyksenvalvojat eivät ole pelkästään vahtimassa takkiasi, vaan huolehtivat myös sinun turvallisuudestasi.
  7. Yleensä kaikilta kysytään henkilöllisyystodistus, vastaus ei ole ”Siis MITÄ?”, etenkään jos olet parikymppinen.
  8. Älä kehuskele että teet samoja hommia, se ei nosta arvoasi.
  9. Jos järjestyksenvalvoja käännyttää päihtyneen tummaihoisen, älä ota rasistikorttia esiin, sillä säännöt ovat kaikille samat.
  10. MUISTA! Järjestyksenvalvoja ei tule kännissä sinun työpaikalle haistattelemaan tai uhkailemaan potkuilla.

Kuva: Wikipedia / Hans-Petter Fjeld





SUOSITUIMMAT