KotiUutisetHäiritsevätkö sivustojen ilmoitukset surffatessa? Näin voit kytkeä ne pois päältä

Häiritsevätkö sivustojen ilmoitukset surffatessa? Näin voit kytkeä ne pois päältä


Sallitaanko evästeet, voiko lähettää ilmoituksia, tilaa uutiskirje ja niin pois päin. Kun menet ensi kertaa sivustolle tai olet vasta tyhjentänyt tietokoneen cookies-”keksilaatikon”, niin tämä on tuttu ja häiritsevä asia.

Yleisimpiin käytettyihin selaimiin kuuluvat Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox ja Microsoft Edge. Mikäli käytät jotakin näistä, niin alapuolelta voit lukea ohjeet, miten voit estää reilun määrän ruudulle ponnahtavista ärsyttävistä ilmoituksista.

Tyypillisin tapa on estämisen sijaan hyväksyä vahingossa ilmoitukset, jolloin popup-viestien määrä ruudulla kasvaa, häiriten selaamista.

Mikäli selaimesi on Google Chrome, niin tietokoneella selatessa kirjoita tai kopioi osoiteriville seuraava pätkä:

chrome://settings/content/notifications

Tällöin päädyt tietosuoja ja turvallisuus -valikkoon. Oletuksena selain sallii ilmoitukset, joten ota kohdasta ”sivustot saavat pyytää lupaa lähettää ilmoituksia” asetus pois (täppä vasempaan laitaan).

Mikäli selaimesi on Safari, niin etsi asetus-valikosta kohta ”verkkosivustot”. Ilmoituksia hallinnoivassa kohdassa lukee ”salli verkkosivustojen pyytää lupaa ilmoitusten lähettämiseen”. Asetus on oletuksena päällä, joten klikkaa se pois.

Mozilla Firefoxin työpöytäversiossa klikkaa oikeasta yläkulmasta sovellusvalikkoa, valitse ”asetukset” ja vasemmasta laidasta ”tietosuoja ja turvallisuus”. Etsi kohta ”oikeudet” ja kohdasta ”ilmoitukset” klikkaa asetukset. Aukeavan ikkunan alaosassa olevaan ruutuun laitetaan ruksi: ”Estä uudet lupapyynnöt ilmoitusten lähettämiseksi”.

Microsoft Edgen työpöytäversiossa kirjoitetaan osoiteriville seuraava pätkä:

edge://settings/content/notifications

Asetus sallii oletuksena ilmoitukset, joten yksi klikkaus poistaa sen käytöstä.

Kaikkia selausta häiritseviä ikkunoita ei saa piiloon, mutta näillä konsteilla niitä saa vähennettyä huomattavasti.

Kuvituskuva: Unsplash

Betsafe tarjoaa 200% bonuksen ensitallettajalle

  • Avaa pelitili Betsafe-kasinolle
  • Talleta vähintään 10 euroa ja saat 200% bonuksen talletuksellesi

TARTU TARJOUKSEEN





SUOSITUIMMAT