KotiUutisetNäin hurja on tulevan kesän sää - tunnettu sääennustaja veikkasi nappiin myös...

Näin hurja on tulevan kesän sää – tunnettu sääennustaja veikkasi nappiin myös lumisen pakkastalven


Suomi on kuulunut viime aikoina korkeapaineen alueeseen ja kevättä pukkaa. Öisin on vielä viileää, mutta kesärenkaita on vaihdeltu etelässä jo taajaan. Millainen on kesän ennuste?

Asiasta raportoi Halloota.comille Espanjassa asuva sääennustaja Mikko E, joka ennusti myös talven säätilan nappiin. Moni veikkaili lauhaa talvea ja pitkänajan ennusteet Euroopassa kertoivat samoin. Mikko sanoi, että tuleva talvi on kunnon pakkastalvi paukkupakkasineen – ja lunta riittää. Näin kävi.

Mikko on jo kahdenkymmenen vuoden ajan ennustanut säätä varsin tarkasti.

-Olen opiskellut kotimeteorologiksi kantapään kautta, ja täytyy sanoa, että peittoan monien virallisten tahojen ennustukset mennen tullen. Käytän tietokonesäämallinnusten lisäksi vanhan kansan suussa kulkevia oppeja. Näistä on se hyöty, että yhdistelemällä syntyy parempi ennakoivuustodennäköisyys, Mikko E väittää Halloota.comille.

Tässä Mikon ennuste kesälle:

Kesäkuu

Pitkälti sateinen ja tavallinen synkeä kesäkeli. Lämpötilat pyörivät 16-19 asteen tietämillä. Muutama lämpimämpi päivä sattuu mukaan, ja aurinko pilkahtelee, mutta lähtökohtaisesti voisi kuvata: pilvistä ja tuhnuista.

Heinäkuu

Nyt alkaa kesä. Lämpötilat nousevat koko maassa, ja alle 20 asteen jäädään harvoina päivinä. Hellepäiviä on toistakymmentä. Aurinkoa riittää. Jos korona on kadonnut tähän mennessä, tai vähentynyt, suomalaiset sekoavat onnesta. Terassit ovat täynnä, rahaa virtaa ravintoloiden kassaan. Poliisiakin tarvitaan.

Elokuu

Kaunis aika jatkuu. Vasta loppukuusta näkyy sateita. Tulossa kuiva kesä. Kaivoille huono asia.
 
VIIHDEUUTISIA

- Mainos -

SUOSITUIMMAT


Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje