KotiUutisetIS: Suomalaisäiti syötti 12- ja 14v pojilleen turhaan huumaavia lääkkeitä!

IS: Suomalaisäiti syötti 12- ja 14v pojilleen turhaan huumaavia lääkkeitä!


Iltasanomat uutisoi 36-vuotiaan perheenäidin saaneen tuomion Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Nainen oli syöttänyt 12- ja 14-vuotiaille pojilleen yli vuoden ajan Tramadol- ja Xanor-lääkkeitä. Ensimmäinen on vahva keskushermostoon vaikuttava lääke ja jälkimmäinen rauhoittava.

Lääkäri ei ollut määrännyt kyseisiä lääkkeitä pojille. Vanhempi lapsi oli tekojen aikaan perhetukikeskuksessa sijoituksessa. Äiti oli antanut hänelle lääkkeitä useaan otteeseen. Nuorempi poika asui lastenkodissa. Hän oli saanut tabletteja ainakin kerran.

Lääkkeiden runsaan syömisen vuoksi pojille muodostui riippuvuus, joka aiheutti vieroitusoireita. Nuorempi poika oli saattanut käydä jopa kolmesti päivässä suihkussa.

Iltasanomien mukaan äiti kiisti syytteet. Hänen mukaansa lääkkeet johkaantuivat lasten sijoituspaikkoihin vahingossa, kun pojat ottivat mukaansa hänen hupparinsa ja takkinsa.

Nainen tuomittiin lastensa pahoinpitelyistä, huumausainerikoksesta ja heitteillepanosta vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Taustalla oli myös amfetamiinin hallussapito.

Myös perheen isä sai tuomion pahoinpitelystä ja heitteillepanosta. Hänelle määrätyn ehdollisen pituus on seitsemän kuukautta. Syynä oli muun muassa vanhemman pojan jalkojen paleltuminen. Pojan jalat olivat kastuneet mökkireissulla isän läsnäollessa. Hän joutui odottamaan äitiään tuntitolkulla ilman apua. Pojan jalat paleltuivat niin pahasti, että kaksi kynttä irtosi ja iho kuoriutui.

Myös perheen nuorinta lasta, neljävuotiasta tyttöä, oli kohdeltu kaltoin. Hänen hampaansa olivat todella huonossa kunnossa, mutta vanhemmat eivät vieneet häntä hammaslääkäriin.

Tuomiot eivät ole lainvoimaisia.





SUOSITUIMMAT