KotiUutisetPartiopoika keksi laitteen, joka auttaa ehkäisemään hukkumistapauksia – näin se toimii

Partiopoika keksi laitteen, joka auttaa ehkäisemään hukkumistapauksia – näin se toimii


Idea lähti liikkeelle muutaman kuukauden takaisista hukkumistapauksista.

Meksikonlahden läheisyydessä oli sattunut useita hukkumiskuolemia, joten Kaial Hajik -niminen poika päätti keksiä laitteen, joka auttaisi vähentämään niitä.

Ei kestänyt kauaa, kun poika kehitti laitteen, jota hän kutsuu nimellä ”LifeBoKx”, ”elämänlaatikko”. Ylimääräinen K-kirjain englanninkielisessä sanassa tarkoittaa hänen etunimeään.

– Kuvailisin ideaa hyvin yksinkertaiseksi, mutta on myös tärkeää pelastaa jonkun henki. Halusin ihmisten olevan tietoisia miten toimia pelastustilanteessa, kuten virtausten aiheuttamissa hukkumistapauksissa, kertoo Kaial.

Yksi laatikko sisältäisi kahdet pelastusliivit, pelastusrenkaan, ensiapuohjeet ja ”miten toimia” -vaiheet sekä paikannusnumeron, joka auttaisi pelastajia löytämään vaarassa olevat nopeammin.

Kaialin Joe-isä kertoo pojan tulleensa ensin hänen juttusilleen.

– En ollut yllättynyt, kun Kaial tuli luokseni ideansa kera, sillä hän on aina halunnut ratkaista ongelmia kuten tässä tapauksessa, kertoo Joe.

– Ajoitus on kaikki kaikessa, kun puhutaan hengenpelastuksesta, joten ”elämänlaatikon” on oltava tietyssä paikassa, jotta paikalle saapuvat pelastajat pääsisivät perille mahdollisimman nopeasti, jatkaa Joe.

Isä kuvaili ideaa myös käytännön tasolla.

– Kun soitat hätänumeroon ja sanot ”olen elämänlaatikko 66 Charlien luona”, he tietävät heti sijaintisi. Tämä mahdollistaa nopeimman mahdollisen saapumisen paikalle hengen pelastamiseksi, Joe havainnollistaa.

Joe ja Kaial työskentelevät nyt yhdessä saadakseen prototyypin valmiiksi ja saadakseen esitellä sitä Panama Cityn yhteisölle. Toiveissa on saada esitellä laitetta myös Panama Cityn kaupunginvaltuustolle.

– Jos saat tällä pelastettua yhden hengen, niin se on maksanut hintansa, päättää Joe.

Lähde: Unilad
Kuvituskuva: Pixabay





SUOSITUIMMAT