KotiUutisetEntinen NHL-veskari ärähti rasismin-vastaisesta toiminnasta – "absurdia touhua" – myös Pavel Bure...

Entinen NHL-veskari ärähti rasismin-vastaisesta toiminnasta – ”absurdia touhua” – myös Pavel Bure samoilla linjoilla


40-vuotias kulttimaineessa oleva entinen venäläismaalivahti Ilja Bryzgalov avautui rajusti medialle rasismin ja urheilun välisestä toiminnasta. Myös entinen NHL-supertähti Pavel Bure otti kantaa asiaan.

Yhdysvaltojen Wisconsissa Jacob Blakeen kohdistuneen ampumavälikohtauksen myötä koripalloliiga NBA ja monet urheiluorganisaatiot jättivät protestina pudotuspeliotteluita pelaamatta ja NHL seurasi hieman myöhemmin perässä.

– En näe mitään yhteyttä NHL-otteluiden ja Wisconsissa tapahtuneen ampumisen välillä, josta tiedämme hyvin vähän. Kuinka jääkiekko ja urheilu ylipäätään liittyvät poliisin lainvastaiseen toimintaan, avautuu Bryzgalov.

Viittä NHL-seuraa urallaan edustanut Bryzgalov jatkoi lausuntoaan näin:

– Olen kyllästynyt tähän. Puhutaan Black Lives Matter -liikkeestä, mutta eikö muidenkin kansakuntien, kuten latinalaisamerikkalaisten ja aasialaisten elämällä ole myös merkitystä? Kaikki on niin korkeasti politisoitua. Yhteyden löytäminen tällaisten asioiden välillä on absurdia touhua, sivaltaa Bryzgalov.

Entinen NHL-supertähti Pavel Bure on samoilla linjoilla. Hän ihmettelee miksi suuria levottomuuksia sattuu vain silloin, kun tummaihoiset ihmiset kärsivät.

– Jos puhumme tasa-arvosta, niin lakia pitäisi tulkita tasapuolisesti kaikille. Mikäli jotain tapahtuu valkoihoiselle henkilölle, niin se on ok, mutta tummaihoisen kohdalla asia on valtava tragedia. Kaikkia ihmisiä pitäisi kohdella samanarvoisesti, kommentoi Bure Sport-Expressen -lehdelle.

Bure peilaa aihetta myös NHL-uransa aikoihin.

– Työskentelin Yhdysvalloissa yli 20 vuotta, ja pelasin etnisiin ryhmiin kuuluvien ihmisten kanssa. Paras ystäväni oli Gino Odjick, Amerikan intiaani, joka esitteli minut etniselle yhteisölleen, kertoo Bure.

– Syntyperäiset intiaanit ovat Pohjois-Amerikan sorretuin kansakunta. Tummaihoinen Donald Brashear oli myös ystäväni, eikä rasismia ollut. Se, mitä tapahtuu nyt, on kammottavaa hysteriaa, käänteistä rasismia. Miksi kenenkään pitäisi pyytää anteeksi? päättää Bure.

Lähde: RT
Kuvituskuva: Pixabay





SUOSITUIMMAT