Koti Uutiset Parvekedarudet soivat kätilöiden ja synnyttäjien kunniaksi

Parvekedarudet soivat kätilöiden ja synnyttäjien kunniaksi
Viikottaiseksi ilmiöksi nousseet Parvekedarudet huomioivat viime perjantaina kätilöiden työtä ja synnyttäjien arkea koronavirustilanteen aiheuttamissa poikkeusoloissa.

Maaliskuun 20. päivästä lähtien ympäri Suomen on kokoonnuttu parvekkeille joka perjantai klo 18.00 soittamaan Daruden ”Sandstorm”-hittiä. Idea lähti helsinkiläisen Orvokki Hyytisen aloitteesta ja on paisunut isommaksi viikko viikolta. Myös Darude itse on osallistunut perjantaisiin Parvekedarudeihin kotistudioltaan.

Viime viikolla HUS:n Naistenklinikan kätilöt ja muu henkilökunta ottivat osaa Parvekedarudet-tempaukseen, joka järjestettiin keskiviikkona 22.4. Naistenklinikan sisäpihalla turvavälit huomioiden. Darude osallistui kätilöiden organisoimaan flashmobiin, jonka tarkoituksena oli tuoda hyvää mieltä ja piristystä sekä kätilöiden että synnyttäjien arkeen koronavirusepidemian aikana, jolloin synnyttäjien tukihenkilöiden läsnäoloa synnytyssairaalassa on jouduttu rajaamaan.

Katso HUS:n Naistenklinikan kätilöiden tiistaina järjestämässä flashmobissa kuvattu videokooste alta tai täältä.

Darude halusi isänä antaa tukensa tuleville isille. Hänen kulkunsa katolle hoidettiin huoltohissillä suoraan kellarista ilman, että hän kävi sairaalan sisätiloissa. Daruden vierailu sairaalassa kesti alle 15 minuuttia. Tilaisuus järjestettiin muutenkin turvanäkökulmat huomioiden sisäpihalla, jotta osallistujien määrää saatiin rajoitettua ja turvaväleistä pidettyä huolta.

– Maailman mediassa on ollut paljon kuvia siitä, kuinka ihmiset hurraavat ja kannustavat sairaalan työntekijöitä. Me halusimme tehdä tämä toisin päin ja hurrata ja kannustaa synnyttäjiä. Me ymmärränne myös, että emme voi korvata läheistä, rakasta ihmistä, mutta haluamme tarjota parhaan mahdollisen tuen tämän rakkaan puuttuessa. Tällä tempauksella oli kaksi suurta päämäärää. Ensimmäinen ja tärkein viesti oli tarkoitettu kaikille talossamme asioiville asiakkaille ja synnyttäjille sekä heidän tukihenkilöilleen. Viestimme heille on, että heidän hyvinvointinsa, hyvä hoitonsa, kohtaamisen onnistuminen ja tyytyväisyytensä on meidän työmme suola ja sokeri. Tätä työtä ei jaksaisi tehdä ilman näitä ed.mainittuja asioita. Me halusimme kunnioittaa niitä perheitä, jotka tämän haasteellisen tilanteen myötä joutuvat tekemään vaikeita ratkaisuja ja luopumaan asioista. Toinen tavoite oli hetkeksi saada hyvä mieli, kevennys ja luottamus tulevaan myös meille työntekijöille. Aika on ollut raskas, jopa hyvinkin raskas meillekin. Mekin olemme vain ihmisiä ja tarvitsemme tukea, yhteishengen kohotusta ja iloa, jotta jaksamme. Tämä tarve ei vähennä sitä tietoisuutta, että synnytäjät, asiakkaat ja potilaat ovat meidän työmme prioriteetti numero yksi , kertoo kätilöitä edustava Mia-Maria Länsivuori.

Darude on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä artisteista. Hän on palkittu DJ ja keikkailee ympäri maailmaa aktiivisesti noin 70 keikan vuositahdilla. Darude on tehnyt musiikkia musiikkia vuodesta 1995. Ensimmäinen studioalbumi oli Before the Storm (2000), jonka maailmanlaajuiseksi kestohitiksi nousi single ”Sandstorm”. Darude on julkaissut yhteensä neljä albumia, joista viimeisin Moments vuonna 2015. Vuonna 2019 Darude edusti Suomea Eurovision laulukilpailussa Tel Avivissa, Israelissa yhdessä Sebastian Rejmanin kanssa.

Liity Parvekedarude-Facebook -ryhmään täältä.

Videon on kuvannut ja ohjannut Nöjd, musiikkikamat tarjosi DJgear.fi.

Kuva: Facebook

VIIHDEUUTISIA

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Mainos -

SUOSITUIMMAT

Seiska: Palanderien erosotku sai uuden käänteen

Kalle ja Riina-Maija Palanderin avioerohässäkässä on näytelty Seiskan mukaan jälleen uudet kuviot. Aikakautemme uusi Matti ja Mervi (miinustettuna pahoinpitelyt...

Erika Vikman poseeraa sängyn reunalla kameralle – katso kuumat kuvat!

Laulaja Erika Vikman, 27, julkaisee tiuhaan tahtiin kuumaa kuvamateriaalia Instagram-tililleen. Tällä kertaa uhkea Vikman keikistelee sängyn reunalla ja seuraajat ylistivät hänen kauneuttaan...

Upeaa jammailua! Justin Bieber soittaa rumpuja ja laulaa samalla – katso video!

Supersuosittu kanadalainen muusikko Justin Bieber, 26, on voittanut useita palkintoja uransa aikana, kuten esimerkiksi MTV Europe Music Awardseissa hän on kahminut kaiken...

Ohhoh! Tommi sai yllättävän ehdotuksen, kun tarjoutui tekemään mitä tahansa töitä

Tommi kyseli itselleen duunia Facebookista: "Olen valmis tekemään mitä tahansa työtä viidellä kympillä, max. 2h." Riku kommentoi: "Ai IHAN MITÄ...

Aleksi Valavuori raivoissaan nähtyään Janita Lukkarisen kuolinilmoituksen – katso!

Janita Lukkarinen kuoli uuvuttavan ja lähes kolme vuotta kestäneen syöpätaistelun jälkeen marraskuussa ja hänet saatettiin haudan lepoon joulukuussa. Alla...

Mitä kuuluu Dannyn ex-vaimolle Liisa Lipsaselle tänään – kuvalinkki!

Monet nuoremmat, jotka seuraavat Dannyn uraa lähinnä viihdelehdistä nuoren Helmi Loukasmäen, 19, senioriystävänä, eivät muista tai tiedä Dannyn aiemmasta avioliitosta mitään. Dannylla on kolme...

Alakulmasta otettu belfie on viikon kuumin peppu!

Nyt oli tiukka kisa! Peppuperjantain äänestyksessä tapahtui harvinaisen tiukka kisa, kun äänet jakautuivat tasaisesti kaikkien kolmen ehdokkaan kesken.

Putouksen sketsihahmokilpailun voittaja selvisi jo?

Viihdeohjelma Putouksen 13. kauden avausjakso tavoitti lauantaina 1,34 miljoonaa suomalaista. Uutuutena sarjassa nähtiin juontajaksi Roope Salmisen tilalle siirtyneen Christoffer Strandbergin lisäksi kolme...

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje