Koti Uutiset Parvekedarudet soivat kätilöiden ja synnyttäjien kunniaksi

Parvekedarudet soivat kätilöiden ja synnyttäjien kunniaksiViikottaiseksi ilmiöksi nousseet Parvekedarudet huomioivat viime perjantaina kätilöiden työtä ja synnyttäjien arkea koronavirustilanteen aiheuttamissa poikkeusoloissa.

Maaliskuun 20. päivästä lähtien ympäri Suomen on kokoonnuttu parvekkeille joka perjantai klo 18.00 soittamaan Daruden ”Sandstorm”-hittiä. Idea lähti helsinkiläisen Orvokki Hyytisen aloitteesta ja on paisunut isommaksi viikko viikolta. Myös Darude itse on osallistunut perjantaisiin Parvekedarudeihin kotistudioltaan.

Viime viikolla HUS:n Naistenklinikan kätilöt ja muu henkilökunta ottivat osaa Parvekedarudet-tempaukseen, joka järjestettiin keskiviikkona 22.4. Naistenklinikan sisäpihalla turvavälit huomioiden. Darude osallistui kätilöiden organisoimaan flashmobiin, jonka tarkoituksena oli tuoda hyvää mieltä ja piristystä sekä kätilöiden että synnyttäjien arkeen koronavirusepidemian aikana, jolloin synnyttäjien tukihenkilöiden läsnäoloa synnytyssairaalassa on jouduttu rajaamaan.

Katso HUS:n Naistenklinikan kätilöiden tiistaina järjestämässä flashmobissa kuvattu videokooste alta tai täältä.

Darude halusi isänä antaa tukensa tuleville isille. Hänen kulkunsa katolle hoidettiin huoltohissillä suoraan kellarista ilman, että hän kävi sairaalan sisätiloissa. Daruden vierailu sairaalassa kesti alle 15 minuuttia. Tilaisuus järjestettiin muutenkin turvanäkökulmat huomioiden sisäpihalla, jotta osallistujien määrää saatiin rajoitettua ja turvaväleistä pidettyä huolta.

– Maailman mediassa on ollut paljon kuvia siitä, kuinka ihmiset hurraavat ja kannustavat sairaalan työntekijöitä. Me halusimme tehdä tämä toisin päin ja hurrata ja kannustaa synnyttäjiä. Me ymmärränne myös, että emme voi korvata läheistä, rakasta ihmistä, mutta haluamme tarjota parhaan mahdollisen tuen tämän rakkaan puuttuessa. Tällä tempauksella oli kaksi suurta päämäärää. Ensimmäinen ja tärkein viesti oli tarkoitettu kaikille talossamme asioiville asiakkaille ja synnyttäjille sekä heidän tukihenkilöilleen. Viestimme heille on, että heidän hyvinvointinsa, hyvä hoitonsa, kohtaamisen onnistuminen ja tyytyväisyytensä on meidän työmme suola ja sokeri. Tätä työtä ei jaksaisi tehdä ilman näitä ed.mainittuja asioita. Me halusimme kunnioittaa niitä perheitä, jotka tämän haasteellisen tilanteen myötä joutuvat tekemään vaikeita ratkaisuja ja luopumaan asioista. Toinen tavoite oli hetkeksi saada hyvä mieli, kevennys ja luottamus tulevaan myös meille työntekijöille. Aika on ollut raskas, jopa hyvinkin raskas meillekin. Mekin olemme vain ihmisiä ja tarvitsemme tukea, yhteishengen kohotusta ja iloa, jotta jaksamme. Tämä tarve ei vähennä sitä tietoisuutta, että synnytäjät, asiakkaat ja potilaat ovat meidän työmme prioriteetti numero yksi , kertoo kätilöitä edustava Mia-Maria Länsivuori.

Darude on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä artisteista. Hän on palkittu DJ ja keikkailee ympäri maailmaa aktiivisesti noin 70 keikan vuositahdilla. Darude on tehnyt musiikkia musiikkia vuodesta 1995. Ensimmäinen studioalbumi oli Before the Storm (2000), jonka maailmanlaajuiseksi kestohitiksi nousi single ”Sandstorm”. Darude on julkaissut yhteensä neljä albumia, joista viimeisin Moments vuonna 2015. Vuonna 2019 Darude edusti Suomea Eurovision laulukilpailussa Tel Avivissa, Israelissa yhdessä Sebastian Rejmanin kanssa.

Liity Parvekedarude-Facebook -ryhmään täältä.

Videon on kuvannut ja ohjannut Nöjd, musiikkikamat tarjosi DJgear.fi.

Kuva: FacebookVIIHDEUUTISIA

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Mainos -

SUOSITUIMMAT

IS: Suomalaisäiti syötti 12- ja 14v pojilleen turhaan huumaavia lääkkeitä!

Iltasanomat uutisoi 36-vuotiaan perheenäidin saaneen tuomion Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Nainen oli syöttänyt 12- ja 14-vuotiaille pojilleen yli vuoden ajan Tramadol- ja Xanor-lääkkeitä. Ensimmäinen...

Uuden liiketilan seinäkoriste herättää hilpeyttä Järvenpäässä

Järvenpäähän aukeaa lokakuussa uusi Gigantin myymälä. Teppo on napannut uudesta rakennuksesta kuvan ja julkaissut sen Järvenpään Facebook-ryhmässä. Otoksen perusteella samaisessa liiketilassa aloittaa...

Oho! Janni Hussin tuore kuva hämmästyttää – ”Katsoin, että Hussi on hakenut täytettä Tallinnasta”

Janni Hussin tuore kuva on kerännyt valtavasti kommentteja. Eikä mikään ihme, sillä neitosen rinnat näyttävät siinä erityisen suurilta. Kuvan...

Big Brother 2020: Viisi kilpailijaa äänestyksessä

Tämän viikon yhdistymisen myötä nähtiin, kuinka uudet liittoutumat alkoivat rakentua tai tältä ainakin näytti ennen talon juhlia. Ajattelin esimerkiksi, että Arttu, Marko...

Äiti yllätti tyttärensä syntymäpäiväkakulla, joka paljasti hänen salaisuutensa perheelle

Tytär ei taatusti osannut odottaa, minkä teeman hänen äitinsä oli valinnut hänen syntymäpäiväkakkuunsa. Samantha Stone sai isoisältään lahjaksi Mini...

Tämä nainen paljastaa kaikki hänelle kikulinkuvan lähettäneet miehet!

Peniskuvien eli kikkelipostin lähettäminen tuntemattomille naisille somen välityksellä on aikamme ilmiö, jota voi olla hivenen vaikea ymmärtää. Miksi ihmeessä...

Erika Helinin tuoreet kuvat ovat harvinaisen paljastavia – vaatteet unohtuneet pesulaan?

Erika Helinin kaksi tuoreinta otosta keräävät huomiota, sillä vaatteita niissä ei juurikaan näy. Erika Helin muistetaan vuoden 2018 Miss...

Cristal Snow avautuu koulukiusaamisen seurauksista: ”Saan vieläkin fyysisiä oireita”

Vantaalla Kytöpuiston koululla tapahtunut pahoinpitely on saanut Cristal Snow'n muistelemaan omia kouluaikojaan. Muun muassa Kymppitonnin juontajana tunnettu mies kertoo Facebookissa kokeneensa sekä...

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje