KotiUutiset27-vuotiaalla miehellä on erikoinen seksiin liittyvä allergia

27-vuotiaalla miehellä on erikoinen seksiin liittyvä allergia


Postorgaaninen oireyhtymä aiheuttaa 27-vuotiaalle miehelle useita erilaisia oireita. Asia diagnosoitiin sen jälkeen, kun hän oli pidättäytynyt seksistä muutaman vuoden ajan.

Allergia ilmenee seksuaalisen kanssakäynnin aikana toisen ihmisen kanssa, mutta myös masturboidessa. Oireet voivat käsittää väsymystä, heikkouden tunnetta, päänsärkyä, kuumetta, mielialan vaihteluita tai muisti- ja keskittymishäiriöitä. Oireet voivat jatkua jopa viikon ajan.

Yrittäessään selviytyä vaikeuksista hän huomasi myös rauhasten turpoavan lisätessään orgasmien määrää. Mies uskoo oireiden alkaneen ensimmäisen kerran 18-vuotiaana.

Monet lääkärit eivät aluksi onnistuneet diagnosoimaan miehen sairautta, sillä se ei ole tunnettu lääketieteellisen yhteisön keskuudessa. Eräs allergologi oli jopa diagnosoinut vaivan tavalliseksi heinänuhaksi.

Yhdeksän vuoden tuskan jälkeen mies oli saanut avun vaivoihinsa vahvan antihistamiinin kautta. Sen käyttö vähensi 90 prosenttia oireista ja mies pystyi jälleen harrastamaan seksiä.

Sairaus on niin harvinainen, että esimerkiksi Yhdysvalloissa sitä sairastaa vain noin 1 000 ihmistä. Ongelma saattaa ilmetä joko kivesvaurion tai siittiöiden pääsystä verenkiertoon. Tauti on tyypillisempi miehille, mutta sitä on havaittu myös hyvin harvoilla naisilla, 12-vuotiaan kehitystasosta alkaen.

Lähde: Mirror
Kuvituskuva: Pexels





SUOSITUIMMAT