KotiUutisetTällä tavalla suomalaisten seksikokemukset eroavat alueellisesti - lue kyselyn tuloksista!

Tällä tavalla suomalaisten seksikokemukset eroavat alueellisesti – lue kyselyn tuloksista!


Tiedätkö sinä, mitä kuuluu ihmisten seksielämälle juuri sinun asuinalueellasi? Sitä ei monesti tule miettineeksi, eikä se ehkä olekaan mikään postilaatikon äärellä käytävä keskustelu – jos naapurirauhaa ei sitten ole rikottu meluhaittojen vuoksi.

Eri puolilla asuvat suomalaiset kokevat tutkimusten mukaan seksin hyvinkin eri tavoilla. Osalle orgasmin saaminen on todella tärkeää, kun taas osassa päin Suomea seksuaalista nautintoa koetaan saavan jo pelkästä läheisyydestä, eikä seksi ole niin orgasmilähtöistä.

Muiden kokemukset voivat silti avartaa myös omaa näkemystä seksiin liittyen. Ihmisiä on nimittäin niin paljon erilaisia, kuin on suomalaisiakin ja erilaisia tapoja sekä mieltymyksiä riittää. Pian tiedät, mitä omalle asuinalueellesi kuuluu seksin rintamalla.

Pohjoisen ja Etelän mielenkiintoiset erot

Lapissa kiireettömämpi asenne sekä luonnon rauha taitavat heijastua myös seksielämään. Deittisovelluksia.fi-sivusto tutki suomalaisten ajatuksia seksistä.

Vastaajilta kysyttiin, nauttivatko he seksistä, vaikka eivät saisikaan orgasmia? Etelä-Suomalaisista 47 prosenttia kertoi nauttivansa seksistä ilman orgasmiakin. Puolestaan Pohjois-Suomessa peräti 61 prosenttia kertoi nauttivansa seksistä myös ilman orgasmia.

Myös Kaalimato.com on suorittanut vastaavan kyselyn aiemmin ja puolestaan heidän kyselynsä tuloksien mukaan Etelässä nautittiin seksistä ilman orgasmia 50 prosentin todennäköisyydellä, kun taas Pohjoisessa siitä nautittiin rutkasti enemmän eli 58 prosenttia koki nauttivansa ilman orgasmia yhtä lailla seksistä.

Länsi- ja Etelä-Suomessa puolestaan seksistä nauttii kertomansa mukaan ilman orgasmia myös noin puolet ihmisistä ja se nousee ilmi kummastakin kyselystä. Moni on kuitenkin valmis etsimään panoseuraa netistä, vaikka orgasmia ei kaikkien kanssa syntyisikään.

Seksivälineet käytössä vaihtelevasti

Seksilelut ja erilaiset seksivälineet ovat keränneet suosiotaan varsinkin lähivuosien aikana.  Niihin liittyy silti yhä nykyäänkin melko paljon väärää tietoa, jolloin varsinkaan vanhempi sukupolvi ei ole niin uskaliaasti lähtenyt kokeilemaan eri seksileluja arjessaan.

Deittisovelluksia.fi:n tekemän tutkimuksen mukaan seksivälineitä mieluummin yksin kuin kumppanin kanssa käyttää Lapissa 19 prosenttia vastanneista. Puolestaan Kaalimato.fi:n vastaavassa kyselyssä Lappilaiset tykkäsivät leluista yksin ainoastaan 17 prosenttia vastanneista.

Puolestaan Itä-Suomessa luvut ovat aivan eri luokkaa, nimittäin kummastakin kyselystä kävi ilmi, että lähes 30 prosenttia käyttää leluja mieluummin yksin. Voitaisiin siis kai todeta, että Itä-Suomessa seksileluista ei tykätä niin paljoa kumppanin kanssa.

Tämä voi myös heijastua siitä, ettei kumppanin kanssa uskalleta välttämättä niin paljoa kommunikoida omista tarpeista tai toiveista, jolloin seksivälineet saattavat olla tabu. On kuitenkin hyvä, että seksileluista ollaan alettu puhumaan yhä avoimemmin. Tämä edesauttaa sitä, että leluja uskalletaan kokeilla paitsi yksin – myös yhdessä.

Orgasmi ei aina tarkoita hyvää seksiä

Kun ihmiseltä kysytään, päättyykö hyvä seksi aina orgasmiin, voivat vastaukset erota. Jos seksissä on myös tunteita,kokevat ihmiset miellyttäväksi tai jopa tyydyttäväksi myös sellaisen läheisyyden, jossa orgasmin huippua ei saavuteta.

Tässäkin nähdään kuitenkin hyvin voimakkaita alueellisia eroja, kuten myös seksiseuran hakemiseen liittyvissä tilastoissa. Kun vastaajilta kysyttiin, tarkoittaako hyvä seksi aina orgasmia, vastasivat Deittisovelluksia.fi:n vastaajat taas melko samalla lailla Kaalimato.com:in vastaavaan tutkimukseen verrattuna:

“Hyvä seksi sisältää aina orgasmin.”

Kaalimato.comin vastaukset alueittain:

  • Etelä-Suomi 50 %
  • Länsi-Suomi 49 %
  • Lappi 58 %
  • Itä-Suomi 46 %

Deittisovelluksia.fi:n vastaukset:

  • Etelä-Suomi 51 %
  • Länsi-Suomi 47 %
  • Lappi 61 %
  • Itä-Suomi 44 %

Vastauksissa muutoksia entiseen

Kyselyjen vastauksissa käy hyvin ilmi se, kuinka seksuaalisuus sekä siitä puhuminen on muokkautunut esimerkiksi viimeisen kymmenen vuoden aikana. Monen seksuaaliterapeutin mielessä suunta on täysin oikea.

Vaikka alueelliset erot ovat selkeät, ei asia kuitenkaan ole niin mustavalkoinen. Jokaisella meistä on omanlaisensa seksuaalisuus, jota pystymme kehittämään ja pohtimaan, mikä on juuri minulle se oikea tapa.

Lähde: EMTIR Marketing, Deittisovelluksia.fi, Kaalimato.com

Kuva: Pixabay

Syntinen syyskuu! Klikkaa ja tutustu huikeisiin pakettitarjouksiin!

SUOSITUIMMAT