KotiUutisetLue täältä kolme neuvoa, joilla lisäät läheisyyttä parisuhteessasi

Lue täältä kolme neuvoa, joilla lisäät läheisyyttä parisuhteessasi


Läheisyys on olennainen osa tervettä ja tyydyttävää parisuhdetta, eikä nyt puhuta pelkästään makuuhuoneessa tapahtuvista asioista. Olitpa sitten pitkäaikaisessa tai tuoreessa suhteessa, niin tästä alta voit lukea kolmesta tavasta lisätä läheisyyttä:

1. Opettele kumppanisi rakkauden kieli

Parisuhdevalmentaja Jo Barnet kertoi asiasta: ”Tapaan asiakkaita, jotka sanovat: ”En ymmärrä, tulen kotiin joka päivä kukkakimpun kanssa, siivoan talon ja silti tunnemme olomme etäisiksi.” Mutta hänen kumppaninsa rakkauden kieli saattaa olla hellyyttävät sanat, joten heiltä tietysti puuttuu läheisyys. He eivät ole tietoisia suuresta osasta toisiaan.” Lyhyesti sanottuna, kuuntele, miten kumppanisi ilmaisee kiintymystä – joko suullisesti, lahjoilla tai teoilla – ja yritä vastata samalla tavalla.

2. Kosketa kumppaniasi enemmän

Kosketus on tärkeää parisuhteessa ja se kutsuu läheisyyteen fyysisen yhteyden kautta, mutta toisen koskettaminen ei aina tarvitse johtaa petipuuhiin. Seksi- ja läheisyysvalmenta Camilla Constance kertoo, että hieronta on täydellinen tapa luoda läheisyyttä makuuhuoneen ulkopuolella. Jo Barnet taas julistaa ohikiitävien kosketusten voimaa, kuten esimerkiksi nopea halaaminen.

3. Löydä jokapäiväinen läheisyys

Työ- ja perhekiireet saattavat tehdä laatuajan sopimisen kumppanisi kanssa lähes mahdottomaksi. Älä anna periksi tälle ajattelutavalle. Sen sijaan sinun pitäisi löytää läheisyyden hetkiä arkielämässä. Camilla Constance suosittelee tämän tekemiseksi ”rituaaleja” uudelleen yhdistymiseen. Tämä voi tarkoittaa yksinkertaisesti illallisen valmistamista tai kotitöiden tekemistä yhdessä. Olipa se sitten mikä tahansa, niin nämä pienet asiat antavat pariskunnille mahdollisuuden päästä yhdessä hetkeksi pois ulkomaailman stressistä ja vastuista.

Lähde: The Optimist Daily

Kuva: Unsplash

Syntinen syyskuu! Klikkaa ja tutustu huikeisiin pakettitarjouksiin!





SUOSITUIMMAT