KotiUutisetKummallisia "alienin jälkiä" löydettiin merenpohjasta - katso kuvalinkki

Kummallisia ”alienin jälkiä” löydettiin merenpohjasta – katso kuvalinkki


Tutkijat ovat löytäneet salaperäisiä ”täydellisessä linjassa” olevia reikiä noin 2,6 kilometriä merenpinnan alapuolelta, eikä heillä ole aavistustakaan, kuka tai mikä ne teki.

Yhdysvaltain liittovaltion sää- ja valtamerentutkimusorganisaation (NOAA) Okeanos Explorer -aluksen miehistö havaitsi oudot reiät tutkiessaan Atlantin keskiselännettä. Kyseinen paikka on enimmäkseen tutkimatonta merenpohjan aluetta, joka on osa maailman suurinta vuoristoa.

Reiät muodostavat suoran viivan ja niitä on säännöllisesti toistuvin etäisyyksin sekä ne ovat pienten sedimenttikasojen ympäröiminä. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun alueella on havaittu reikiä; kaksi meren tutkijaa Yhdysvaltain kansallisesta merikalastuspalvelusta havaitsivat myös salaperäisiä kuoppia merenpohjassa vuonna 2004 tehdyn sukelluksen aikana.

– Vaikka ne näyttävät melkein ihmisen tekemiltä, reikien ympärillä olevat pienet sedimenttikasat saavat ne näyttämään siltä kuin ne olisi kaivettu… jotain, eräs tutkija kertoi.

Vuonna 2004 tutkijat epäilivät, että merenpohjan sedimentissä elävä tai sen läpi seulova organismi teki reiät, mutta koska kukaan ei ole nähnyt tällaisten olentojen tekevän niitä, niiden tarkkaa alkuperää ei tunneta.

NOAA:n Facebook-sivulle tuli kommentteja, joissa asiaa spekuloitiin. Ehdotuksia oli kaasun karkaamisen aiheuttamista halkeamista lattian pinnassa, vedenalaisista ihmisaluksista aarteen kaivamiseen, muurahaisiin, avaruusolioihin ja jopa meritähtiin, jotka pyörittävät kärrynpyöriä.

Ratkaisematon mysteeri muistuttaa vedenalaista ”keltatiilitietä” Atlantikselle, jonka valtameren tutkijat löysivät vedenalaisen vuoren huipulta lähellä Havaijia toukokuussa. Tutkijat epäilivät, että merenpohjan kuumeneminen ja jäähtyminen useiden tulivuorenpurkausten aikana loi oudon polun.

Toisaalta, mikä aiheuttaa reikiä, voi kestää hieman kauemmin selvittää. Tutkijat jatkavat alueen tutkimista syyskuuhun osana Voyage to the Ridge 2022 -tutkimusmatkaa, jonka tavoitteena on kartoittaa alueen koralliriutat ja sieni-elinympäristöt sekä tutkia alueen hydrotermisiä aukkoja sekä sen murtumia ja repeämiä. Ehkä, jos he ovat onnekkaita, he saattavat saada reiäntekijän kiinni itseteossa.

Lähde ja kuva näistä ”täydellisessä linjassa” olevista rei’istä: Live Science

Kesän 2022 hitti, joka on villinnyt naiset! Klikkaa ja tutustu.





SUOSITUIMMAT