KotiUutisetMiehestä tuli kansallissankari sen jälkeen, kun hän ryösti pankin saadakseen rahansa takaisin

Miehestä tuli kansallissankari sen jälkeen, kun hän ryösti pankin saadakseen rahansa takaisin


Useimmat pankkiryöstäjät ovat kiinnostuneempia muiden ihmisten rahoista, mutta eräästä miehestä tuli sankari Libanonissa ryöstettyään omat rahansa.

Viranomaisten mukaan Bassam al-Sheikh Hussein meni pankkiin Beirutissa torstaina 11. elokuuta haulikon ja bensakannun kanssa. Hän uhkasi sytyttää itsensä tuleen, jos henkilökunta ei anna hänen nostaa omia rahojaan.

Viranomaiset kertovat, että 42-vuotias Hussein ampui varoituslaukauksia ja otti useita panttivankeja, josta kehkeytyi kuuden tunnin mittainen piiritystilanne.

Husseinilla oli tilillään noin 171 000 puntaa, jotka hänen kerrottiin tarvitsevan maksaakseen isänsä sairaanhoitolaskut.

Kukaan ei loukkaantunut piirityksen aikana, joka päättyi sen jälkeen, kun Husseinin annettiin nostaa osa säästöistään, kuten hän oli halunnut tehdä koko ajan.

Sen jälkeen kaikki panttivangit vapautettiin, ja Hussein, joka ryösti omat rahansa pankista, antautui poliisille ilman taistelua.

Piirityksen aikana joukko mielenosoittajia kokoontui huutamaan ”pankkien valtaa alas”. Husseinista tuli tilanteen johdosta Libanonin kansallissankari, koska hän meni niin rajulle tasolle päästäkseen käsiksi omiin rahoihinsa.

Libanon kärsii nykyhistorian pahimmasta pankkikriisistään vuoden 2019 talousromahduksen jälkeen. Tämän seurauksena miljoonat ihmiset ovat jumissa eivätkä pysty käyttämään suurinta osaa rahoistaan, ja kolme neljäsosaa maan väestöstä on ajautunut köyhyyteen.

Pankin ulkopuolelle kokoontuneen mielenosoittajien joukossa oli Depositors’ Unionin asianajaja Dina Abou Zor, joka kommentoi:

”Se, mikä johti meidät tähän tilanteeseen, on valtion epäonnistuminen tämän talouskriisin ratkaisemisessa sekä pankkien ja keskuspankin toimet, joissa ihmiset voivat saada vain osan omista rahoistaan ikään kuin se olisi viikkorahaa.”

”Ja tämä on johtanut siihen, että ihmiset ovat ottaneet asiat omiin käsiinsä.”

Nähtäväksi jää, nostetaanko Husseinia vastaan syyte vai sallitaanko hänen pitää omat rahansa.

Lähde: UNILAD

Kesän 2022 hitti, joka on villinnyt naiset! Klikkaa ja tutustu.





SUOSITUIMMAT