KotiUutisetKuusi hyvää vinkkiä kommunikointiin parisuhteessa - lue ja ota käyttöön!

Kuusi hyvää vinkkiä kommunikointiin parisuhteessa – lue ja ota käyttöön!


Toimiva kommunikaatio on avain terveen suhteen rakentamiseen ja se voi auttaa pariskuntia selviytymään vaikeista ajoista sekä ilmaisemaan paremmin rakkauttaan toista kohtaan.

Huolimatta siitä, kuinka hyvin kaksi ihmistä tuntee toisensa, kumppanit eivät osaa lukea toistensa ajatuksia, joten on tärkeää kertoa ajatuksistaan ja tarpeistaan kunnioittavalla tavalla.

Käydäänpä sitten niiden neuvojen kimppuun!

1. Käytä katsekontaktia

Puhu luottavaisesti tunteistasi ja tarpeistasi katsekontaktia hyödyntäen. Se auttaa yhteyden ja luottamuksen rakentamisessa.

2. Harjoittele kuuntelua

Välttääksesi kommunikaatiovirheitä harjoittele aktiivista kuuntelua, jossa kumpikin osapuoli saa kertoa ja ilmaista rauhassa oman näkemyksensä.

3. Käytä lempeää äänensävyä

Hengitä syvään ennen kuin puhut, jotta voit kertoa huolenaiheistasi tai tarpeistasi lempeällä ja kunnioittavalla äänensävyllä.

4. Ole tietoinen kehonkielestäsi

Joskus kumppanit osaavat lukea tunteita sanattoman viestinnän kautta. Ole siis tietoinen siitä, miten kommunikoit kehonkielellä.

5. Toista kumppanisi sanoma asia

Varmista, että tulkitsit oikein, mitä kumppanisi kertoo tai kysyy. Voit vapaasti toistaa hänen sanomansa, jotta olette asian tiimoilta samalla sivulla.

6. Arvosta pieniä asioita

Jos kumppanisi tekee jotain, mikä ilahduttaa sinut, niin kiitä häntä ja kerro arvostavasi kyseistä elettä. Tällä tavalla kumpikin osapuoli tuntee olevansa arvostettu.

Lähde: MasterClass

Kuva: Pexels

Se nyt vaan on hullua olla ilman. Sain.fi, lelut aikuiseen makuun. Kaikki tuotteet heinäkuun loppuun saakka -20%





SUOSITUIMMAT