KotiUutisetTärkeä sanoma! Nooralotta Neziri kertoi urheilijoiden tekemistä somejulkaisuista - lue

Tärkeä sanoma! Nooralotta Neziri kertoi urheilijoiden tekemistä somejulkaisuista – lue


Pikajuoksija Nooralotta Neziri, 29, julkaisi eilen Instagram-tilillään postauksen, jossa otti kantaa urheilijoiden sosiaaliseen mediaan julkaisemista kuvista ja nosti aiheesta kaksi pääpointtia:

””Muut urheilijat huhki salilla koko kevään, kun sinä vaan otit valokuvia” -tyyppisiä kommentteja tulee silloin tällöin. Ja huomaan, että tälläiset kommentit nostavat päätään aina kun urheilijalla ei mene hyvin, on vammaa tai muuten vaan ei kulje.

Haluan nostaa aiheen tiimoilta tällä kertaa kaksi asiaa esille:

A) Lähtökohtaisesti kuvia tulee urheilijoilta enemmän vapaa-ajalta. Miksi? Koska treeneissä keskityt treenaamiseen, et kuvaamiseen. Treeneistä saat materiaalia, jos joku toinen sattuu kuvaamaan suoritusta tai treeni on sen verran verkkainen, että voit asetella kameran kuvaamaan jonnekin sivuun.

Se, että urheilija postaa vaikkapa tiistaina kivan vapaa-ajan kuvan, ei poista sitä, etteikö taustalla ole ensin 5h treeniä ja 1h lihashuoltoa. Keväällä eräänä torstaina postasin ihan ynnä muut kuvan, kun samana iltapäivänä paransin syväkyykkytulostani 132 kiloon. 😊

B) Instagram ei ole pois harjoittelusta. Päinvastoin. Urheilijat eivät saa ns. palkkaa. Emmekä kuluta verorahoja, päinvastoin suurin osa urheilijoista maksaa kyllä aika hyvin veroja yrittäjänä tai palkinnoista yms. Toki moni suomalainen urheilija opiskelee uran aikana itselleen tutkinnon, jolloin on oikeutettu opintotukeen, joka taas kuuluu kaikille oli urheilija tai ei.

Tarpeeksi kova urheilija voi saada apurahaa, seuran, OK:n tai liiton tukea. Tuet eivät ole palkkatuloa, eli niitä voi käyttää ainoastaan urheilukuluihin kuitteja vastaan.

Näiden lisäksi urheilijan elinehto on SPONSORIT JA YHTEISTYÖKUMPPANIT! Olen ollut todella onnekas, sillä minulla on ollut lähes koko urani hienoja ja minuun niin hyvinä kuin vaikeina hetkinä uskovia kumppaneita. On ollut pitkäaikaisia, lyhytaikaisia ja kampanjaluontoisia kumppaneita, mutta jokaisesta on aina ollut iso apu urallani. ❤️

Yhteistyökumppaneita varten myös sosiaalinen media on tärkeässä roolissa. Yhteistyökumppanuus on vastavuoroisuutta. Tilanne riippuu aina sopimuksista, mutta näkyvyys on yleensä aina isossa roolissa jossakin muotoa. Nykyään yhä isommassa määrin siihen kuuluu some, jonka vuoksi urheilijoiden kannattaa näitä alustoja taitavasti hyödyntää. 😊”

Tsekkaa postaus alta tai Instagramista.

Lelut aikuiseen makuun kotiovellesi edullisesti ja helposti

– Tilaa huomaamattomasti netistä suoraan kotiovelle tai pakettiautomaattiin.

– Suomalaisesta verkkokaupasta.

– Huolella valitut tuotteet, jotka todistetusti toimii.

– Nopealla toimituksella omasta varastosta.
SUOSITUIMMAT


Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje