KotiUrheiluJääkiekkoSuomi kohtaa Iso-Britannian – onko tiedossa Suomen historian suurin rökälevoitto?

Suomi kohtaa Iso-Britannian – onko tiedossa Suomen historian suurin rökälevoitto?


Suomi pelaa tällä hetkellä erittäin vahvaa turnausta jääkiekon MM-kotikisoissa. Suomi on voittanut Norjan, Latvian ja Yhdysvallat. Viimeisimmässä ottelussa Ruotsia vastaan tuli karvas tappio rangaistuslaukauskilpailussa. Tänään vastaan tulee pikemminkin jalkapallomaana tutuksi tullut Iso-Britannia.

Harva kuitenkin tietää, että itse asiassa Iso-Britannia on voittanut maiden kohtaamisessa useammin kuin Suomi. Suomi voitti Britit ensimmäisen kerran vasta vuonna 2019 kun alla oli tappiot vuosina 1951 ja vuonna 1962.

Tänään pelattavassa ottelussa kertoimet ovat kuitenkin niin vahvasti Suomen puolella, että vedonlyöjät eivät anna edes pelata Suomen voitolle, jonka kerroin on siis harvinaisesti tasan 1.00. Sen sijaan Brittien voitolle on tarjolla jymykerroin 101.00 eli Isolla Britannialla ei käytännössä ole mahdollisuuksia ottelun voittoon.

Onko ottelusta mahdollista tulla Suomen historian kovamaalisin ottelu? Kaikki on mahdollista, mutta hyvin epätodennäköistä, sillä Suomen lätkähistorian rökälemäisin voitto oli vuonna 1949 Belgiaa vastaan, kun Suomi niittasi maan lukemin 17-2. Tällaisia lukuja tuskin nähdään, mutta kertoimet povaavat silti kovamaalista ottelua, sillä kertoimet yli 6.5 maalin ottelulle ovat vain 2.15

Iso-Britannia-Suomi alkaa tänään MTV3:lla kello 16.15.

Lähde: Coolbet

Kuva: IIHF





SUOSITUIMMAT