KotiUutisetIL: Poliisi epäilee Instagram-tähti Erna Huskoa lievästä petoksesta

IL: Poliisi epäilee Instagram-tähti Erna Huskoa lievästä petoksesta


Fitnesspäiväkirjat-ohjelmasta tutun Erna Huskon, 24, yritys on päätynyt ongelmiin. Husko myy Erna Husko Oy -yrityksen nimissä fanituotteita, kuten muun muassa 80 euroa maksavia huppareita.

Kilpailu- ja kuluttajavirastoon on tehty 10 ilmoitusta vuosina 2021 ja 2022. Myös Helsingin poliisista kerrotaan, että kyseisestä yrityksestä on tehty 3 rikosilmoitusta, joiden nimike on lievä petos. Kyse on siitä, että ostajalle ei ole toimitettu hänen tilaamiaan ja maksamiaan tuotteita.

Iltalehti sai haastateltavakseen anonyymisti esiintyvän henkilön, joka tilasi hupparin syksyllä 2021. Tuotetta ei kuitenkaan kuulunut ja ostaja otti Huskoon yhteyttä, joka kertoi, että kyseistä tuotetta on yritetty lähettää jo kaksi kertaa.

Ostaja kertoi vielä uudestaan sähköpostitse osoitteensa Huskolle, mutta viesti ei mennyt perillä ja hän sai vain automaattivastauksen. Tämän jälkeen ostaja yritti olla Huskoon yhteydessä somen kautta, mutta Husko ei vastannut.

Iltalehti tutki Huskon nettisivuja ja sieltä ei edes löydy puhelinnumeroa, johon voi olla yhteydessä. Ainut tapa olisi lähettää viestiä Instagramiin linkitettyyn sähköpostiosoitteeseen, mutta sieltäkin tulee vain automaattivastaus.

Iltalehti sai puhelimitse Huskon kiinni, mutta hän totesi, että managerinsa Sirke Salovaaran voi kommentoida asiaa. Salovaara kirjoitti sähköpostin, jossa kertoi asiasta:

– Erna on tehnyt sopimuksen Erna Husko -tuotteiden valmistamisesta ja toimittamisesta yhteistyökumppanin kanssa, joka on ottanut koko prosessin hoitoonsa asiakaspalvelua myöten. Joissain viime vuonna tilatuissa tuotteissa oli ikävä kyllä toimitusviiveitä johtuen ulkomailla toimivan paitatehtaan pandemiaan liittyvistä valmistusviiveistä.

Salovaara myös kertoi, että asiakkaalla on ollut käytössä Huskon Instagramista löytyvä sähköpostiosoite kysymyksiä varten ja se on annettu myös oston yhteydessä asiakkaalle.

– Kaikki viime vuonna tilatut tuotteet on toimitettu. Ainoana poikkeuksena voivat olla tilanteet, joissa tilaajan yhteystiedot ovat olleet virheelliset tai tilaaja ei ole noutanut pakettiaan ajoissa ja se on palautunut. Näissäkin tilanteissa paketti on lähetetty uudelleen jopa kolmeen kertaan. Jos jollain on edelleen tilaukseen liittyvä ongelma, hän voi olla yhteydessä edellä mainittuun sähköpostiin.

Salovaara vielä vakuuttaa, ettei ostajille tule enää viivytyksiä, sillä he ovat päättäneet muuttaa yhteistyökumppanin kanssa toimintatapojaan.

Lähde: Iltalehti

Lelut aikuiseen makuun kotiovellesi edullisesti ja helposti

– Tilaa huomaamattomasti netistä suoraan kotiovelle tai pakettiautomaattiin.

– Suomalaisesta verkkokaupasta.

– Huolella valitut tuotteet, jotka todistetusti toimii.

– Nopealla toimituksella omasta varastosta.





SUOSITUIMMAT