KotiUutisetUMK-kisan suosikkilaulaja Bess on satumaisen rikas – lue mistä omaisuus on syntynyt

UMK-kisan suosikkilaulaja Bess on satumaisen rikas – lue mistä omaisuus on syntynyt


UMK-kilpailun ennakkosuosikki The Rasmuksen paikkaa hätyyttelee tällä hetkellä eniten laulaja Bess kappaleellaan Ram Pam Pam. Kappale on pitänyt listaykkösen paikkaa Suomen Spotifyssä jo hyvän tovin ja onkin täysin mahdollista, että Bess nousee Suomen Euroviisuedustajaksi lauantain Euroviisufinaalissa.

Bess on erittäin mielenkiintoinen persoona myös monella muulla tavalla. Tammikuussa uutisoitiin Bessin miljoonaomaisuudesta, jonka hän tienasi jo 11-vuotiaana. Tarkempia taustoja omaisuuden synnystä ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta Härdellin tutkivan journalismin yksikkö selvitteli Bessin jättiomaisuuden taustat.

BESS eli oikealta nimeltään Essi Launimo päätyi ensimmäisen kerran uutisiin vuonna 2000, kun Helsingin Sanomat uutisoi viidestä uudesta miljoonalapsesta. Launimon isä Antti Pöllänen työskenteli tuohon aikaan Baswaren teknologiajohtajana ja tyttären osakesalkkua kevennettiin tuolloin 8,7 miljoonalla markalla. Nykyrahaan muutettuna tämän omaisuuden arvo on hieman vajaat 1,5 miljoonaa euroa.

Essi Launimo ei ole vieras nimi verotulojen listalla tämän jälkeenkään. Seuraavan kerran Launimon nimi nousi suurituloisten listalle vuonna 2009, kun tuolloin 16-vuotias laulaja sai pääomatuloja 420 000 euroa.

Kun Bessin tienestit 11-vuotiaana ja 16-vuotiaana lasketaan yhteen, on todennäköistä, että Launimon omaisuus on nykyisin lähes varmasti vähintäänkin kaksi miljoonaa euroa.

Raha ei kuitenkaan ratkaise lauantaisen kisan menestystä, vaan Euroviisupaikan valitsee Suomen kansa sekä asiantuntijaraati. Suomen Euroviisupaikasta kilpailee lauantaina BESS:in lisäksi The Rasmus, Cyan Kicks, Isaac Sene, Olivera, Younghearted sekä Tommi Läntinen. 

UMK-vedonlyöntikertoimet

The Rasmus – Jezebel 1.35

BESS – Ram pam pam 5.00

Cyan Kicks – Hurricane 6.50

Isaac Sene – Kuuma jäbä 11.00

Olivera – Thank God I’m an Atheist 14.00

Younghearted – Sun numero 20.00

Tommi Läntinen – Elämä kantaa mua 50.00

Lähde: Coolbet

Kuva: UMK

SUOSITUIMMAT