KotiUutisetJani 28 v. lopetti tupakoinnin nikotiinipussien avulla

Jani 28 v. lopetti tupakoinnin nikotiinipussien avulla


Kymmenen vuotta sitten Jani aloitti tupakan polton. Syitä ei Jani itsekään osannut sanoa aloittamiselle. Kuitenkin yksi syy oli siinä, että Janin ympärillä monet polttivat. Näin tupakoinnista tuli eräänlainen normaali tapahtuma Janin elämässä. Jani tottui tupakansavuun ja lopulta houkutus kokeilla tupakointia nousi suureksi. Jani aloitti polttamisen aluksi vain illanvietoissa, mutta vuosien varrella tupakoinnista tuli osa arkea ja elämää. Aluksi tupakkaa kului muutama savuke silloin tällöin, mutta viimeisinä vuosina aski tai kaksi päivässä. Baari-iltoina tupakkaa kului huomattavasti enemmän kuin muina aikoina. 

Jani huomasi lopulta vuosien tupakoinnin seurauksena, että kunto oli laskenut huomattavasti ja tupakointi oli alkanut jopa yskittämään hieman. Ajan mittaan Jani alkoi kokea harmistusta tilanteesta, sillä kunto alkoi olemaan jopa entistä heikompi ja samalla tupakointi oli tehty hankalammaksi. Askien hinnat nousivat nousemistaan, eikä tupakoida saanut enää yhtä vapaasti kuin ennen. Monesti ihmiset alkoivat myös avoimemmin huomauttelemaan, kuinka Jani haisee hyvin voimakkaasti tupakalle. Jania alkoi itseään häiritsemään tilanne ja tupakan tuoma nautinto alkoi väistymään ja tilalle tuli vain tavan vuoksi tupakoiminen. 

Eroon tupakasta ja kohti raikkaampaa elämää

Lopulta Jani löysi itsensä tilanteesta, jossa hän halusi lopettaa tupakoinnin, mutta ei tiennyt miten. Sen lisäksi, että pahasta tavasta oli haastava päästä eroon, myös vuosia kestänyt nikotiinin saanti muodostui ongelmaksi. Janin tarvitsi löytää keino, jolla nikotiinia saa helposti, mutta ilman tupakointia. Yhdeksi vaihtoehdoksi muodostui nuuskan käyttö. Nuuska toimikin erittäin hyvin, eikä tupakointi käynyt mielessä. Kuitenkaan olo ei ollut raikas ja kaiken lisäksi nuuska sai hampaat keltaisiksi. Oli aika etsiä uusia vaihtoehtoja. 

Jani tutustui nikotiinipusseja myyvään pussit.com sivustoon työkaverinsa kautta. Työkaveri oli jo tovin käyttänyt Pussit.comista tilattuja nikotiinipusseja tupakoinnin lopettamiseksi ja Janin puhuessa ongelmista nuuskan kanssa, tuli aiheeksi myös nikotiinipussit. Aluksi Jani toki epäili nikotiinipussien toimintaa, sillä ne vaikuttivat liian hyvältä ollakseen totta. Työkaveri kertoi, että nikotiinipussit eivät värjää hampaita, eivät kuluta samalla tavalla ikeniä kuin nuuska ja ovat hyvän makuisia. Myös nopea nikotiinin välittyminen tuli puheeksi. Nopea nikotiinin välittyminen on kuitenkin erittäin oleellista, kun kyseessä on entinen tupakoitsija, joka on tottunut saamaan päivittäin useita annoksia nikotiinia. 

Jani alkoi pohtia nikotiinipusseja ja päätyi kokeilemaan ensin työkaverilta Valo Swedenin Mint Juniperia. Oli positiivinen yllätys, että nikotiinipussi oli juuri sellainen, mitä työkaveri sanoikin sen olevan. Maku oli raikas ja nikotiini annoksen sai nopeasti. Tarvetta tupakoinnille tai nuuskalle ei tullut, sillä Jani sai kaiken tarvittavan nikotiinipusseista. Ainoa tarvittava asia oli kehittää muuta tekemistä ajalle, joka aiemmin meni tupakalla käydessä. Tosin tähän ratkaisu löytyi omasta puhelimesta. Jani laittoi pussin huuleensa ja alkoi pelaamaan puhelimellaan tauon ajan, näin tapa muuttui ja nikotiiniannos tuli silti saatua. 

Kokeilemalla löytyi oma suosikkimaku

Kun Jani oli päässyt kokeilemaan nikotiinipusseja, tuli aika hankkia niitä myös itse. Ensimmäisenä tuli etsiä sivusto, jolta nikotiinipusseja on mahdollista tilata. Työkaverin suosittelema Pussit.com osoittautui hyväksi vaihtoehdoksi, sillä valikoima oli hyvin laaja. Itseassa jopa hieman liian laaja aloittelijalle. Hyvä puoli oli kuitenkin, että tilata pystyi useita erilaisia makuja kerralla. Näin oli mahdollista kokeilla sekä erilaisia merkkejä kuin myös makuja. 

Odotusten mukaisesti kaikki maut eivät olleet juuri sitä, mitä Jani oli toivonut. Kuitenkin pian suosikki löytyi, nimittäin suositun Zafari tuotemerkin Sauna Tar. Sauna Tar sopi erityisen hyvin Janille, jolle maku toi mieleen tervaleijonan. Lisäksi Zafarin Sunset Mango osoittautui erittäin hyväksi kaveriksi Sauna Tarille. Toisinaan mieleen on enemmän tervaleijonan maku, kun taas raikkaat hedelmät toisessa tilanteessa.

Mutta mikä sai Janin pysymään erossa tupakasta?

Ei ole olemassa yhtä ainoaa syytä, miksi tupakointi pysyi poissa kuviosta. Luonnollisesti yhtenä syynä oli Janin oma motivaatio. Nikotiinipussien kokeilun aikana Janin kunto parani, hengitys kulki helpommin ja olo oli raikkaampi. Jani huomasi myös, että makuaisti ja hajuaisti alkoivat parantumaan ja ruokakin maistui paremmin. Iso syy oli kuitenkin se, että Jani koki nikotiinipussit helpommaksi ja sosiaalisemmaksi tavaksi saada nikotiiniannos, kuin tupakointi. Enää ei tarvinnut miettiä, että kuinka pahalle vaatteet ja hiukset haisevat ja tupakoimattomien ihmisten seurassa oli helpompi olla.

Oleellista Janille oli huomata savuttomuuden tuomat hyödyt, sillä terveyden parantuessa myös oma olo virkistyi. Enää tupakkatauot eivät rytmitä päivää, mutta energiaa riittää huomattavasti paremmin kaikkeen muuhun. Jos jossain vaiheessa Zafarin Sauna Tar ja Sunset Mango alkavat tympiä, on Jani valmis kokeilemaan muita makuja. Janille oleellista on, että nikotiinipussit ovat huomaamattomia, hyvän makuisia ja helppokäyttöisiä. Ei enää talon taakse tupakalle juhlissa, vaan huomaamattomasti nikotiinipussi huuleen. 

Myös nikotiinipussien helppo saatavuus on auttanut Jania pysymään erossa tupakoinnista. Pussit.com toimittaa tilaukset aina nopeasti, joten varasto ei ehdo tyhjentyä ennen uusien kiekkojen saamista. Lisäksi sivustolla on kattava valikoima, josta etsiä uusia makuja itselle. Jani myös koki nikotiinipussit houkuttelevammiksi, sillä niiden tilaaminen on laillista ja kerralla voi ostaa isompia määriä. Näin varastot eivät tyhjene nopeasti ja riski hankkia nikotiini tupakoimalla pienenee. Janin kohdalla nikotiinipussit ovat mahdollistaneet terveellisemmän elämän, josta hän jo pitkään ehti haaveilla. 

Kuva: Unsplash





SUOSITUIMMAT