KotiUutisetIL: Petteri otti eron, kun tajusi totuuden vaimostaan - elää nyt uudessa...

IL: Petteri otti eron, kun tajusi totuuden vaimostaan – elää nyt uudessa suhteessa


Petteri-niminen mies kärsi pitkään vaimonsa häneen kohdistamasta lähisuhdeväkivallasta. Nyt hän on kertonut tarinansa Iltalehden Plus-liitteessä, joka on maksumuurin takana.

Hän sanoo, että vaimo käytti häneen kolmen M:n taktiikkaa: manipulointi, mitätöinti, mykkäkoulu.

Esimerkiksi jos kolmas osapuoli – ystävä, sukulainen, tuttava – sanoi jotain negatiivista Petteriin liittyen, puoliso ei kumonnut väitettä.

Manipulaatio oli kuulemma perkeleellistä. Jos vaimo oli tehnyt jotain Petteriä loukkaavaa, hänen puolustuksensa oli sanoa: minun oli pakko. Tällä hän siis viestitti, että koska Petteri on sellainen kuin on, vaimon pitää toimia siten kuin toimii – eli syy oli taas Petterin.

Tukea ei tullut mihinkään.

– Olen saanut aika paljon aikaiseksi ja elätin perheen, hoidin laskut sekä kävin kaupassa. Millään tällä ei kuitenkaan ollut mitään arvoa, Petteri kuvaa Iltalehdessä.

Petterin mukaan myös mykkäkoulu oli tapa hallita.

-Rupesin ennakoimaan, että en vahingossakaan aiheuta mitään. Minusta tuli lopulta epäihminen. Ei minulla ollut ihmisarvoa, vaan olin täysin hänen vallassaan.

Petteri kertoo ettei oikeastaan kunnolla edes tajunnut, että hän on henkisen väkivallan uhri. Vasta kun hän joutui sairaalaan eikä silloinkaan herunut tukea ja ymmärtämistä, hän alkoi kyseenalaistaa koko suhteen mielekkyyden ja järkevyyden. Lopulta Petteri havahtui siihen, että hän oli ollut kaikki nämä vuoden henkisen väkivallan kohde ja otti eron.

Nyt hän elää ihanassa suhteessa ihanan vaimon kanssa. Hän sanoo Iltalehdessä:

-Minulla on nyt aivan ihana vaimo. Ehkä tämä on sitä niin sanottua normaalia. Saan olla oma itseni, saan huolenpitoa, kannustusta ja arvostusta. Ja toisinpäin, molemminpuolisesti sekä tasavertaisesti. Olen joka ikinen päivä ihmeissäni, että elämä ja parisuhde voi olla tällaistakin.





SUOSITUIMMAT