KotiUutisetMTV: Nyt käytössä olevat ravintolarajoitukset olivat huono päätös ministeri Lintilän mielestä

MTV: Nyt käytössä olevat ravintolarajoitukset olivat huono päätös ministeri Lintilän mielestä


Lähipäivinä hallitus miettii ravintolarajoituksiin helpotuksia nopealla aikataululla. Neuvotteluiden tarkasta ajankohdasta ei ole kuitenkaan vielä tietoa.

Ravintoloiden aukioloaikojen pidentämistä kannattavat elinkeinoministeri Mika Lintilä sekä tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen. He haluaisivat, että ravintolat olisivat auki klo 23:een asti ja tällöin siis anniskelu loppuisi klo 22.

Tammikuun puolessa välissä hallitus pääministeri Sanna Marinin johdolla tiukensi ravintolarajoituksia koko maassa niin, että nyt ravintolat menevät kiinni klo 18 ja anniskelu loppuu klo 17.

Lintilä ei ole mielissään nykyisistä ravintolarajoituksista ja kertoi MTV Uutisille:

”Päätös on johtanut siihen, että esimerkiksi turistiryhmiä Pohjois-Suomessa on jouduttu sijoittamaan samaan aikaan ravintolaan, kun ei ole ollut mahdollista järjestää kahta kattausta. Ei kovin terveysturvallista.”

Lintilä haluaisi, että kulttuurialan tapahtumia saataisiin auki kokonaan, eikä pelkästään yleisömäärälle, joka on rajoitettu.

Marin otti kantaa asiaan Twitterissä:

”Hallitus tulee arvioimaan rajoitustoimien välttämättömyyttä suhteessa tautitilanteen kehitykseen. Matalariskisten kulttuuri- ja urheilutilaisuuksien avaamista koronapassilla sekä ruokaravintoloiden aukiolon laajentamista on harkittava aiemmin arvioitua nopeammassa aikataulussa.”

Lähde: MTV

Kuva: Wikimedia Commons





SUOSITUIMMAT