KotiUutisetTyttöystävän pimppa haisee, mikä avuksi?

Tyttöystävän pimppa haisee, mikä avuksi?


Nuori suomalaismies sanoo kärsivänsä erikoisesta asiasta. Nimittäin pimpan hajusta.

Ei omansa tietenkään, vaan tyttöystävänsä.

Niinpä hän on päättänyt kysyä vaivaan apua tyttöystävänsä puolesta. Hän kirjoitti lääkäripalstalle, ja lääkäri luonnollisesti vastasi hänelle.

Tästä on kysymys (ja saahan tästä nyt apua muutkin pimppaongelmista kärsivät):

Vaginan epämiellyttävän tuoksun taustalla on tavallisimmin bakteerivaginoosi, mikä tarkoittaa vaginan eli emättimen bakteerikannan häiriötä. Bakteerivaginoosissa emättimen normaalisti hapan pH nousee, mikä altistaa sille, että emättimessä normaalisti olevat maitohappobakteerit korvaantuvat haitallisilla, hapettomassa ympäristössä viihtyvillä bakteereilla eli ns. anaerobisilla bakteereilla, ja samalla emättimen bakteerimäärä lisääntyy moninkertaiseksi normaalista.

Emättimen pH-tasapaino muuttuu kuukautiskierron mukaan, joten lievää bakteerikannan häiriötä ja bakteerivaginoosia voi naisella olla ohimenevästi pelkästään emättimen fysiologisen pH:n vaihtelun vuoksi. Muita bakteerivaginoosille altistavia tekijöitä ovat antibioottikuurit, liian vähäinen tai liian tiheät alapään pesut ja pesuissa käytettävät pesuaineet, runsaat seksuaalikontaktit, kuparikierukkaehkäisy ja tupakointi.

Vaikka seksuaalikontaktit altistavat bakteerivaginoosille, on hyvä tiedostaa, ettei kyseessä ole sukupuolitauti ja kyseessä on hyvin tavallinen vaiva.  Bakteerivaginoosiin liittyy lisääntynyt ja pahanhajuinen valkovuoto ja lievä kutina, mutta välttämättä kutinaa ei ole. Vaivaan on olemassa monenlaisia paikallishoitovalmisteita, ja asian voisi ottaa tyttöystävän kanssa esille kysymällä, onko hän itse kiinnittänyt hajuasiaan huomiota. Jos hän ei ole asian vuoksi käynyt lääkärin vastaanotolla, suosittelisin häntä hakeutumaan lääkärille, jotta vaiva voidaan asianmukaisesti diagnosoida.

- Mainos -

SUOSITUIMMAT