KotiUutisetIhmisten mielleyhtymät ja tarinat naurattavat – "laitetaanko vai pannaanko"

Ihmisten mielleyhtymät ja tarinat naurattavat – ”laitetaanko vai pannaanko”


Ah, tuo rikas suomen kieli ja sen sanojen moninaiset merkitykset. Somessa kerrottu hauska tarina innosti monia kertomaan muistoja ja hauskoja mielleyhtymiä. Kokosimme niistä parhaat alle.

– Aikoinaan kauppaopistossa äidinkielen opettajani Koskenkorva opetti, että ”kaikki muu pannaan, ruoka on ainut mikä laitetaan”. Ja se mikä hänestä jäi oppien lisäksi mieleen, oli se, että hän sanoi oppituntien alussa ”en ole mikään kossu ja voisiko joku käydä sylkäisemässä tähän sieneen”. Onko näin edelleen? Ruoka laitetaan, kaikki muu pannaan? avaa Eeva keskustelun Yhdyssana on yhdyssana -ryhmässä.

– Neulalla te pistätte, muuten te aina panette, sutkauttaa Karoliina.

– Suomen kielessä laitetaan vain ruokaa ja pistetään vain terävillä esineillä. Kaikki muu on panemista, muistakaa se, muistelee Topi opettajansa sanoja kouluajoiltaan.

– Ehkä olen väärässä, mutta kyllä minä edelleenkin haluan juhliin valmistautuessani laittautua ja laittaa itseäni kuntoon mieluummin kuin panna. Muuten voi myöhästyä, huvittaa Seppo ihmisiä.

– Yrittänyttä ei laiteta. Mutta olutta pannaan, järkeilee puolestaan Susanna.

– Kaveri panee itse olutta, ja käyttää sekoittamisessa akkuporaa. Hänellä on siis käytössä panokone, täräyttää puolestaan Juha Susannan kommenttiin.

– Onhan siinä vissi ero, että laitetaanko sika hengiltä vai pannaanko, letkauttaa Jukka, keräten muhkeimman nauruhymiösaaliin.

– ”Häntä pannaan toiseen korvaan”…Olis tylsä lastenlaulu jos häntä olis laitettu korvaan naurattaa puolestaan Timo ryhmän jäseniä.

– Olin tuossa joku päivä lähdössä hakemaan vaimoa töistä ja hän käski tulla vähän myöhemmin jotta ehtii laittaa itsensä lähtökuntoon.Hmm… ei siis tainnutkaan laittaa… kertoilee Seppo.

Lähde: Facebook
Kuvituskuva: Pexels





SUOSITUIMMAT