KotiUutisetIL: Tokmannin valetarjous puhututtaa – "myyjä selitti, että se on heillä tapana"

IL: Tokmannin valetarjous puhututtaa – ”myyjä selitti, että se on heillä tapana”


Kauppaketju Tokmannin harhaanjohtava tarjous kummastuttaa.

Helsingin Kaisaniemessä sijaitsevassa myymälässä mainostettiin tarjoussaippuaa 1,99 euron hinnalla. Tarjouksen nähnyt asiakas tutki asiaa tarkemmin.

– Olin katsomassa suihkugeeliä ja huomasin, että tuossa on keltainen lappu ja se näyttää olevan alennuksessa. Otin purkin ja katsoin, että hyllynlaidassa on hinta 1,99 euroa ja keltaisessa lapussa luki tarjous, 1,99 euroa. Nostin vielä keltaisen lapun ja sen takana hyllyssäkin oli sama, normaali hinta.

– Se oli toisaalta hauska juttu, mutta toisaalta vähän sellainen myyntikikka, josta tuli ikävä sivumaku. Myyjä vielä selitti mulle, että se on heillä tapana, asiakas kuvailee.

Asiakas päätti kysyä hinnoittelusta, joten hän etsi käsiinsä myyjän. Paikalle tuli kaupan vakituinen myyjä.

– Tämä vakituinen myyjä selitti tarinan, jonka mukaan keltainen lappu edustaa tuotetta, joka on heidän mainoslehdessään, jotta tuote erottuisi, kertoo asiakas.

– Sanoin myyjälle, että tässähän ei lue, että mainostettu lehdessä, vaan tarjous, jonka pitäisi indikoida sitä, että hinta on alennettu. Nyt hinta on ihan sama kuin normaalistikin, että eikö tämä ole pelkkä myyntikikka, jolla yritetään uskotella tuotteen olevan halvempi kuin mitä se oikeasti on.

Lopulta asiakas ei ostanut tuotetta, sillä hän piti mainontaa asiakasta manipuloivana.

Tokmanni reagoi asiaan

– Siinä ei olisi pitänyt olla missään nimessä sitä alelappua, kun ei ollut selkeää alea siinä tuotteessa, kommentoi viestintäpäällikkö Maarit Mikkonen.

– Nyt en tiedä, kuka siellä on myymälässä on ollut, mutta nyt kesäaikaan on harjoittelijoitakin, joten on saattanut mennä pikkaisen sekaisin nämä meidän säännöt, jatkaa Mikkonen.

Tokmanni esitti pahoittelut tilanteesta.

– Jos aletuotteesta on kysymys, niin totta kai se alehinta on alhaisempi kuin normaalihinta, Mikkonen toteaa.

Lähde: Iltalehti
Kuvituskuva: Pixabay





SUOSITUIMMAT