KotiUutisetKaru arvio: Suomi ei saa yhtäkään mitalia Tokion olympialaisista!

Karu arvio: Suomi ei saa yhtäkään mitalia Tokion olympialaisista!


Suomen ei uskota saavan yhtäkään mitalia Tokion olympialaisista. Pystyisikö joku mitalitoivoistamme kuitenkin venymään yllätykseen?

Suomen joukkue Tokion olympialaisiin on lähes kokonaan valittu. Joukkueesta puuttuu enää kolmas miesten keihäänheiton edustaja, joka päätetään 14. heinäkuuta pidettävän Joensuun GP-kisan jälkeen.

Suomen viralliseksi tavoitteeksi on linjattu neljä mitalia, mutta perustuen suomalaisurheilijoiden viime aikojen suoritustasoon, vedonlyöntiyhtiöt eivät usko heidän onnistuvan saamaan edes yhtä mitalia. Venymistä siis tarvitaan ja on sitä nähty ennenkin, sillä urheilussa mikään ole varmaan ennen kuin maaliviiva on ylitetty tai kilpailu päättynyt.

Suomen suurin mitalitoivo on Kaliforniassa syntynyt ja kasvanut rullalautatähti Lizzie Armanto, joka ilmoitti vuonna 2019 haluavansa edustaa isänsä maata olympialaisissa. Armanto on rankattu olympialaisten park-rullalautailussa neljänneksi kertoimella 12.00. Hän voitti naisten rullalautailun maailmancupin kokonaiskilpailun kolmesti peräkkäin 2010-12 ja sijoittui parkin MM-kilpailussa kaksi vuotta sitten viidenneksi. Valmistautumista olympialaisiin on kuitenkin varjostanut viime lokakuussa tapahtunut reisiluuvamma.

Lyö vetoa olympialaista täällä

Toinen varteenotettava mitalitoivo on vuoden 2016 Rio de Janeiron olympialaisten ainoa suomalainen mitalisti, pronssia voittanut nyrkkeilijä Mira Potkonen. Myös Pekingin vuoden 2008 olympialaisten ainoa kultamitalisti Satu Mäkelä-Nummela voi olla valmis uuteen yllätykseen trap-ammunnassa.

Uimarit Ari-Pekka Liukkonen ja Matti Mattsson ovat osoittaneet hienoa potentiaalia, samoin Senni Salminen kolmiloikassa.

Golfissa yllätykset voivat olla jopa todennäköisimpiä, sillä golfissa suurin osa maailmanrankingin kärjestä karsiutuu automaattisesti pois kisoista maakiintiöiden vuoksi. Matilda Castrén, Sami Välimäki ja Kalle Samooja voivat tämän ansiosta suoriutua huomattavasti rankingiaan paremmin. Castrén on maailmanlistan sijalla 74, Välimäki sijalla 119 ja Samoojan sijoitus on 120. Suomalaisgolfaajan olympiakulta olisi erittäin kannattavaa myös vedonlyöjille, sillä Mr Green antaa Samoojalle ja Välimäelle huikean kertoimen 201.00. Castrénin voittokerroin on 67.00.

Jos haluaa etsiä muita mahdollisia suurien kerrointen yllättäjiä, esimerkiksi sulkapalloilija Kalle Koljosen kerroin olympiavoitolle on 151.00. Tuuli Petäjä-Sirénin kerroin on purjelautailussa 81.00, Kaarle Tapperin Laser-purjehduksessa 67.00 ja Tuula Tenkasen Laser Radialissa 34.00.

Kertoimet Suomen mitalisaldolle Tokion olympialaisista ovat kokonaisuudessaan karut. Mr Green arvioi, että Suomi ei saa kisoista yhtäkään mitalia, mutta jo yhdestä kultamitalista saisi rahat takaisin 7,5-kertaisesti. Vähintään yhdelle mille tahansa mitalille Mr Green tarjoaa kertoimen 2.40.

USA on ylivoimainen suosikki voittamaan olympialaisten mitalikisan, mutta jos sellainen ihme tapahtuisi, että Suomi saisi Tokiosta eniten kultamitaleita, kerroin sille on peräti 5001.00. Mr Greenin olympialaisten pelikohteisiin lisätään päivittäin uusia lajeja, urheilijoita ja erikoisvetoja.

Kertoimet Tokion olympialaisiin: Mr Green  

Suomen olympiajoukkue:

Ampumaurheilu

Eetu Kallioinen, skeet

Lari Pesonen, skeet

Satu Mäkelä-Nummela, trap

Jousiammunta

Antti Vikström

Golf

Kalle Samooja

Sami Välimäki

Matilda Castrén

Sanna Nuutinen

Nyrkkeily

Mira Potkonen, 60 kg

Paini

Elias Kuosmanen, 130 kg

Arvi Savolainen, 97 kg

Purjehdus

Kaarle Tapper, laser

Tuuli Petäjä-Sirén, purjelautailu

Tuula Tenkanen, laser radial

Akseli Keskinen, nacra -17

Sinem Kurtbay, nacra -17

Ratsastus

Henri Ruoste, kouluratsastus

Pyöräily

Lotta Henttala, maantiepyöräily

Rullalautailu

Lizzie Armanto, park

Sulkapallo

Kalle Koljonen, kaksinpeli

Uinti

Ari-Pekka Liukkonen, 50 m vapaauinti

Matti Mattsson, 200 m rintauinti

Ida Hulkko, 100 m rintauinti

Mimosa Jallow, 100 m selkäuinti

Fanny Teijonsalo, 50m vapaauinti

Yleisurheilu

Elmo Lakka, 110 m aitajuoksu

Topi Raitanen, 3000 m estejuoksu

Kristian Pulli, pituushyppy

Lassi Etelätalo, keihäänheitto

Toni Kuusela, keihäänheitto

Jarkko Kinnunen, 50 km kilpakävely

Aleksi Ojala, 50 km kilpakävely

Veli-Matti “Aku” Partanen, 50 km kilpakävely

Sara Kuivisto, 800 m ja 1500 m

Reetta Hurske, 100 m aitajuoksu

Annimari Korte, 100 m aitajuoksu

Nooralotta Neziri, 100 m aitajuoksu

Viivi Lehikoinen, 400 m aitajuoksu

Camilla Richardsson, 3000 m estejuoksu

Ella Junnila, korkeushyppy

Elina Lampela, seiväshyppy

Wilma Murto, seiväshyppy

Kristiina Mäkelä, kolmiloikka

Senni Salminen, kolmiloikka

Silja Kosonen, moukarinheitto

Krista Tervo, moukarinheitto

Maria Huntington, 7-ottelu





SUOSITUIMMAT