KotiUutisetSuomessa myytäviin ilmalämpöpumppuihin voi liittyä ikävä ongelma, kertoo tunnettu maahantuoja

Suomessa myytäviin ilmalämpöpumppuihin voi liittyä ikävä ongelma, kertoo tunnettu maahantuoja


Muun muassa laadukkaiden Mitsubishi-ilmalämpöpumppujen maahantuojana tunnettu Scanoffice Oy väittää, että Suomessa on myynnissä jopa nimekkäissä rautakaupoissa ilmalämpöpumppuja, jotka on todellisuudessa tarkoitettu vain Etelä-Euroopan ilmastoon – ja Suomessa niistä voi koitua ongelmia.

Scanoffice kertoo asiasta verkkosivuillaan seuraavasti:

Suomen markkinoille rinnakkaismaahantuodaan Etelä-Euroopan markkinoille suunniteltuja Mitsubishi Electric -malleja, joiden toimintaa ei tehdas takaa Pohjolan oloissa. Tällaisen maahantuojan tekemät muutostyöt, kuten sulatusvesivastusten jälkiasennukset laitteisiin, eivät ole valmistajan hyväksymiä ja näin tuotevastuuasiat siirtyvät pois valmistajalta. Myöskään toiminta-alue (ulkolämpötila) ei ole valmistajan takaama. Näitä Etelä-Euroopan malleja on myynnissä jopa nimekkäissä rautakaupoissa.

Voit tarkistaa Mitsubishi Electric -tuotteesi mallikoodin ulkoyksikön laitekilvestä. Laitekyltti löytyy laitteen ulkoyksikön oikeasta reunasta (edestä katsottuna). Pohjolan mallin tunnistat mallikoodin H– tai HZ-loppuliitteestä.

Scanofficen maahantuoman tuotteen voit tunnistaa myös tuotepakkauksesta löytyvästä Imported by Scanoffice- ja Hankintaturvatuote-tarroista.

Ulkoyksilön laitekyltin sijainti





SUOSITUIMMAT