KotiUutisetMorsian kieltäytyi sukunimestä – anoppi raivostui ja appiukko solvasi törkeästi

Morsian kieltäytyi sukunimestä – anoppi raivostui ja appiukko solvasi törkeästi


Morsian ei suostunut muuttamaan nimeään miehensä sukunimeä vastaavaksi ja tämä sai sulhasen vanhemmat raivon valtaan. Nainen sai myös kuulla törkeitä solvauksia.

Naimisiinmenoa suunniteltaessa jokaisella on omat ideansa ja perinteensä, joista pyritään pitämään kiinni. Monet parit noudattavat ns. tavallisia perinteitä, kuten luvan kysyminen morsiamen isältä avioliittoa varten. Toiset taas noudattavat ennemminkin vanhoja tapoja.

Eräs pariskunta päätti, että morsian ei ottaisi miehensä sukunimeä. Syynä ei ollut patriarkaattisuuden eli miesvaltaisen sosiaalisen järjestelmän vastustaminen, vaan naisen kotimaa. Morsiamen kotimaassa, Belgiassa, naisen on laitonta ottaa miehensä sukunimi parin mennessä naimisiin.

– Minä ja sulhaseni Jake olemme olleet yhdessä viisi vuotta. Tapasimme yliopistossa, kun hän oli vaihto-oppilaana maassani. Mieheni on kotoisin Yhdysvalloista, kertoo nainen.

Pariskunta sopi yhdessä, ettei naisen tarvitsisi ottaa miehensä sukunimeä ja he olivat onnellisia päätöksensä kanssa.

Kun arvot eivät kohtaa

Naimisiinmenon lähestyessä pari jutteli miehen vanhempien kanssa ryhmäkeskustelussa internetin välityksellä. Sukulaiset olivat aluksi yllättyneitä kuullessaan asiasta, mutta sitten ilmapiiri muuttui nopeasti kireäksi. Jaken äiti rupesi huutamaan poikansa sydämen valitulle.

– Sinun ei tulisi rankaista sulhastasi vain siksi, että tulet työläisten valtiosta. Poikani on kaukana kotoa sinun takiasi, anoppi tiuski naisen suuntaan.

Jake kuitenkin puolusti tulevaa puolisoaan ja yritti rauhoitella äitiään, mutta tämä vain jatkoi huutamistaan.

– Emme koskaan halunneet tulla maahasi ja olin oikeassa sen suhteen. Tämä osoittaa, ettei se ole läheskään yhtä hyvä paikka elää kuin meidän maamme (Yhdysvallat), avautuu Jaken äiti itkuisena.

Myös naisen isä puuttui keskusteluun, mutta huomattavasti törkeämmin.

– Senkin feministinen pikku n****u! En halua kuulla tuollaista hölynpölyä, oli sulhasen isä avautunut ryhmäkeskustelun aikana.

Keskustelun päätyttyä pari oletti touhun jo rauhoittuneen, mutta he ovat saaneet lisää vihaisia viestejä miehen vanhemmilta. Naisen omat vanhemmat olivat puhuneet rauhanomaisen lähestymistavan puolesta, ja ehdottaneet jopa ajatusta nimen vaihtamiseksi.

– Mutta sitä en halua tehdä, oli nainen sanonut.

Myrskyn silmässä oleva Jake puhui, että hänen kotiseudullaan oli erittäin harvinaista, ettei morsian ota miehensä sukunimeä. Nimenvaihto kuitenkin rauhoittaisi tilanteen.

– En kuitenkaan halua painostaa häntä siihen, se on hänen oma päätöksensä, toteaa Jake.

Tukea sosiaalisesta mediasta

Jaken kumppani jakoi tarinansa myös Reddit-sivustolle, jossa se sai paljon huomiota. Ihmiset ottivat suorasanaisesti kantaa tapaukseen.

– Perheen käytöksen vuoksi olen alkanut epäillä että sulhasesi ei vain rakastunut pelkästään sinuun ollessaan kaukana kotoa. Kuulostaa siltä, että hän on elänyt huonosti käyttäytyvien ihmisten parissa. Olemalla poissa heidän luotaan miehesi on saattanut tuntea enemmän vetovoimaa myös Belgiaa kohtaan, kommentoi yksi lukija.

– Nämä ihmiset ovat kammottavia jopa Yhdysvaltojen standardeilla. Miehen sukunimen ottamatta jättäminen on tavallista koulutettujen ihmisten kohdalla. Sulhasesi saattaa tarvita aikaa oppiakseen rajat ja elämään terveellisessä suhteessa. Sinä saatat olla se syy, jonka vuoksi hän halusi ottaa etäisyyttä näihin ihmisiin, kommentoi toinen.

– Tuleva anoppisi on mielipuolinen. Hän käyttäytyi törkeästi. Hän luultavasti paheksuu poikansa päätöstä muuttaa Belgiaan ja kertoo sinun varastaneen hänen poikansa. Ja koska hän pitää itseään täydellisenä niin anoppiehdokkaasi kysyy, mikset uskalla ottaa hänen nimeään. Hän kohdistaa kiukkunsa sinuun, koska on pettynyt poikansa päätöksiin, kirjoittaa kolmas.

Osa myös kommentoi, että sulhasen tulisi olla vahvemmin tulevan vaimonsa puolella eikä vain ”istua rajalla keskellä aitaa”.

Lähde: Mirror
Kuvituskuva: Pixabay





SUOSITUIMMAT