KotiUutisetIL: Näillä autoilla ministerit kotioloissa ajelevat - he halusivat salata ajokkinsa

IL: Näillä autoilla ministerit kotioloissa ajelevat – he halusivat salata ajokkinsa


Iltalehti on selvittänyt millä autoilla valtioneuvoston jäsenet ajelevat kotioloissa.

Ministeribemarin tai -mersun takapenkkiä tulee kulutettua työn puolesta, mutta Prismassa ei sentään voi – tai ainakaan saisi – lähteä asiakseen käymään kuljettajan kyyditsemänä.

Selvityksessä paljastuu, että esimerkiksi keskustan Annika Saarikolla on vuoden 2018 Skoda Kodiaq. Härdellin selvityksen mukaan katumaasturin lähtöhinnat alkavat noin 30 000 eurosta.

Ulkoministeri Pekka Haavisto on myös katumaasturimiehiä. Hänellä on Iltalehden mukaan vuoden 2017 Mitsubishi Outlander pistokehybridi. Uudet mallit kustantavat yli 40 000 euroa.

Ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari ajelee Mercedes-Benz GLC hybridillä vuosimallia 2018. Hinnat lähtevät selvityksemme mukaan vajaasta 70 000 eurosta.

Lähtökohtaisesti ministereillä ei tunnu olevan mitään ökyautoja. Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen on Iltalehden mukaan luopunut kokonaan omasta autosta puolentoista vuotta sitten. Vihreiden sisäministeri Maria Ohisalo taas kertoo, ettei ole koskaan omistanut omaa autoa.

Iltalehden kyselyssä autonsa halusi salata (ei kertonut) pääministeri Sanna Marin (sd) ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) sekä työministeri Tuula Haatainen (sd).

Lähde: Iltalehti Plus (maksumuurin takana)





SUOSITUIMMAT