KotiUutisetYleiskatsaus puhtaan energian ETF-rahastoihin

Yleiskatsaus puhtaan energian ETF-rahastoihin
Mikäli olisit kehuskellut puhtaiseen energiaan sijoittamisella vielä joitakin vuosikymmeniä sitten, olisi päätöstäsi saatettu oudoksua, tai päätöksellesi jopa nauraa. Nykyään useat asiat ovat kuitenkin muuttuneet varsin radikaalisti, kuten myös suhtautuminen puhtaisiin energiamuotoihin. Siinä missä niitä pidettiin vain hetki sitten jotakuinkin tarpeettomina, pienen vihreän seuraajakunnan kiinnostuksen kohteena, vailla todellista tuottopotentiaalia, ovat sijoittajat oppineet suorastaan ylistämään näitä moderneja vihreän teknologian sijoituskohteita. Nykyään sijoittaminen näihin kohteisiin on joillakin ihmisillä saavuttanut jopa rituaalisia piirteitä, joidenkin sijoituskohteiden jopa monikymmen tai satakertaistaessa markkina-arvonsa todella lyhyessä ajassa. Tämän vuoksi paneudummekin tässä artikkelissa erääseen helpoimmista ja samalla myös järkevimmistä tavoista sijoittaa näihin moderneihin korkean tuottopotentiaalin puhtaan energian kohteisiin.

Ensinnäkin, emme tietenkään estä yhtäkään sijoittajaa sijoittamasta varojaan suoraan osakkeisiin, emmekä sano että tämä olisi huono vaihtoehto. Kerromme kuitenkin alan olevan varsin sekavassa tilanteessa, yritysten arvostustasojen ollessa todella hämmentävällä tasolla. Tämän vuoksi suorien osakevalintojen tekeminen saattaa yksittäiselle piensijoittajalle olla varsin vaikeaa, ja langeta varsin hakuammunnaksi. Suosittelemmekin kaikille, jotka haluavat sijoittaa varojaan puhtaaseen energiaan käyttämään hyödykseen kustannustehokkaita ja erittäin helpon ja kattavan hajautuksen mahdollistavia ETF-rahastoja, joiden avulla kuka tahansa kykenee sijoittamaan helposti korkean tuottopotentiaalin sekä mahdollisimman matalan riskin puhtaan energian yhtiöihin.

Miksi sinun kannattaisi sijoittaa puhtaan energian ETF:iin?

ETF-rahastot mahdollistavat paitsi kustannustehokkaan hajautuksen, myös hyötymisen niiden takana olevista analyytikoista, jotka pitävät huolen kyseisen rahaston korkeasta tuottopotentiaalista sekä matalasta riskitasosta aktiivisella analyysilla. Näin kykenet rahaston avulla välttämään sellaisia riskejä, joita et välttämättä itse edes osaisi huomata, sekä hyötymään sellaisista sijoitusmahdollisuuksista, joita et välttämättä itse olisi tullut edes ajatelleeksi. Tämän lisäksi mahdollistaa ETF myös pienempien summien hajauttamisen kustannustehokkaasti jopa satoihin yhtiöihin, parhaimmillaan ainoastaan muutamien prosentin sadasosien suuruisilla kuluilla. Verrattaessa tätä satojen osakkeiden ostoon, sekä niistä mahdollisisti koituviin välityskustannuksiin, on ETF-varsin järkevä tapa, etenkin suurta ja kustannustehokasta hajautusta halutessa.

Mitkä sitten ovat parhaat puhtaan energian ETF-rahastot? Ja mikä tärkeintä, kuinka kykenet ostamaan niitä? ETF:ien ostaminen voi kuulostaa varsin pelottavalta prosessilta, aivan kuten suorien osakeostojen tekeminenkin. Se on kuitenkin nykyään uskomattoman helppoa verkossa toimivien helppokäyttöisten kaupankäyntialustojen avulla. Niiden avulla ETF:ien ostaminen on tuotu kaikkien saataville, osaamistasosta ja varallisuudesta tai maantieteellisestä sijainnistasi riippumatta. Itse prosessi on varsin suoraviivainen, mutta ensin sinun tulee valita tarpeisiisi sopiva kaupankäyntialusta. Tarpeisiisi sopivan kaupankäyntialustan valinta saattaa olla kuitenkin varsin vaikeaa, etenkin mikäli sinulta ei löydy aiempaa kokemusta ETF:ien tai muiden omistusmuotojen ostamisesta. Sen vuoksi olemmekin koonneet yksinkertaisen oppaan ETF-rahastoihin, josta löydät paitsi ohjeet ETF:ien ostamiseen, myös kaupankäyntialustojen vertailun tärkeimpine vahvuuksineen ja heikkouksineen sekä ajankohtaisia ETF-suosituksia.

Mihin puhtaan energian ETF:ään sinun tulisi sijoittaa?

Mihin puhtaan energian ETF-rahastoihin sinun sitten tulisi sijoittaa, tai tulisiko sinun sijoittaa niihin alkuunkaan? Puhtaan energian sektori on kokenut viimeisten vuosien, sekä etenkin vuoden 2020 aikana hurjaa nousua. Sen nousua ovat kiihdyttäneet entisestään Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin lupaukset hurjista investoinniesta vihreään teknologiaan. Ala on kuitenkin todella innovaatiopohjainen, sen luottaessa vahvasti globaalin kysynnän jatkuvaan kasvuun ja sijoittajien puolestansa alan innovaatioiden jatkuvuuteen yhä tulevaisuudessakin. Tällä hetkellä globaali tilanne vihjaa kuitenkin siihen, että riippumatta kuluttajatason kysynnän muutoksista, jotka nekin liukuvat jatkuvasti vihreää teknologiaa kohti, ovat jo suurien valtioiden toteuttamat poliittiset päätökset kiihdyttämässä alan kasvua entisestään, yhä useampien valtioiden sitoututessa sähköistymiseen ja puhtaisiin energiamuotoihin.

Se, mihin puhtaan energian ETF-rahastoihin sinun tulisi rahojasi sijoittaa, riippuu useista tekijöistä. Ensinnäkin se riippuu haluamastasi hajautuksesta, sekä käyttämäsi
kaupankäyntialustan valikoimasta. Nykyään puhtaaseen energiaan sijoittavista ETF-rahastoista löytyy onneksi suuri valikoima valinnanvaraa. Mikäli siis haluat vaikkapa enemmän jotakin tiettyä puhtaan energian osa-aluetta, kuten vetyenergiaa tai vaikkapa sähköautoilua painottavan ETF-rahaston, löytyy sellainen varmasti tarpeisiisi sopivassa muodossa. Sinun tehtäväksesi jää siis enää miettiä millaisen hajautuksen haluat sijoituksillesi, minne haluat rahaston maantieteellisesti sijoittavan sekä millaisella aikavälillä sijoitat. Tämän lisäksi on luonnollisesti syytä ottaa huomioon kaikkien ETF-rahastojen vertailussa käytettyjä tunnuslukuja ja määreitä, kuten rahaston hallinnointikulut sekä sen käyttämä sijoitusstrategia.

Artikkelikuva: Unsplash
VIIHDEUUTISIA

- Mainos -

SUOSITUIMMAT


Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje